1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: "İZOLASYONLARIN KALKMAMASI BİZİ ÜZÜYOR"
EROĞLU: "İZOLASYONLARIN KALKMAMASI BİZİ ÜZÜYOR"

EROĞLU: "İZOLASYONLARIN KALKMAMASI BİZİ ÜZÜYOR"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Çin ve Rusya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Kıbrıslı Rumlar aleyhinde gelecek herhangi bir öneriyi ret etmeye hazır olduğunu kaydetti.

A+A-

EROĞLU: “RUSYA VE ÇİN GİBİ ÜLKELER RUMLARIN ALEYHİNDE GELECEK HERHANGİ BİR ÖNERİYİ VETO ETMEK İÇİN HAZIR OLDA BEKLEMEKTEDİRLER”

KAYA: “SİYASİ SORUN DEVAM EDERKEN KIBRISLI TÜRKLERİN KÜLTÜR SANAT, SPOR, EĞİTİM, SAĞLIK ETKİNLİKLERİNDE BULUNMA HAKKI VARDIR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Çin ve Rusya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Kıbrıslı Rumlar aleyhinde gelecek herhangi bir öneriyi ret etmeye hazır olduğunu kaydetti.

Eroğlu, Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı Anıl Kaya ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, “Kıbrıs sorununun Kıbrıslı Rumlar tarafından yaratıldığını dünyanın bilmesine, 2004’te Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Türklere yönelik izolasyonları kaldırılması sözü vermesine, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik Birleşmiş Milletler (BM) planının Kıbrıslı Rumlar tarafından reddedilmesinin ardından BM Genel Sekreteri’nin raporunda izolasyonların kaldırılmasını tavsiye etmesine rağmen izolasyonların kaldırılmamasının Kıbrıslı Türkleri üzen olaylar olduğunu” kaydetti.

“Bugün halen BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden Rusya ve Çin gibi ülkeler Rumların aleyhinde gelecek herhangi bir öneriyi veto etmek için hazır olda beklemektedirler” diyen Eroğlu, bu ülkelerin de artık Kıbrıs’ta yaşananları daha iyi öğrenmesi ve Kıbrıslı Türklerin izolasyonlara tabi tutulmasının ne kadar yanlış olduğunu idrak etmesi gerektiğini söyledi.

Kıbrıslı Türklerin izolasyonlar üzerindeki hassasiyetini yurt dışında daha çok gösterdikçe dünyanın Kıbrıslı Türkleri daha iyi anlayacağını kaydeden Eroğlu, “Sadece bize değil AB, BM Güvenlik Konseyi’ne düşen önemli görevler vardır” dedi

“SESİMİZİ DUYURMA GAYRETLERİ ARTARAK DEVAM ETMELİ”

Dünyanın neden gerçekleri göremediği sorusunun sorularak bir yere varılamayacağını kaydeden Eroğlu, “Burada sesimizi dış dünyaya demokratik kuruluşlarla duyurma gayretlerinin artarak devam etmesi gerektiği ortaya çıkıyor” dedi.

Kıbrıs Türk tarafının bir antlaşma için gerekli iradeyi ortaya koyduğunu ifade eden Eroğlu, “Esas anlaşma içerisinde olması gereken, anlaşma iradesi göstermesi gereken Rum tarafı… Bir antlaşma olması için de bu güne kadar atılması gereken adımları attık, bu günden sonra da atmaya devam edeceğiz ancak karşılık görmediğimiz takdirde bu adımları ne kadar daha atabiliriz, bunun da bir zaman limiti ile sınırlandırılması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

KAYA: “EN BÜYÜK SIKINTI İZOLASYONLAR”

Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı Anıl Kaya ise kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun yarattığı en büyük sıkıntının Kıbrıs Türk insanına uygulanan izolasyonlar olduğunu ifade etti.

Kıbrıslı Rumların müzakereleri zamana yayma gayreti içerisinde olduğunu kaydeden Kaya, “Bizim yaşadığımız olumsuzluk ve dışlanmışlığı çocuklarımızın da yaşayacağından endişeliyiz” dedi.

Kaya, “Bu siyasi sorun devam ederken Kıbrıslı Türkler olarak, bir kültür sanat etkinliğinde, spor, eğitim, sağlık etkinliğinde bulunma hakkı vardır. Kaç nesil daha feda edilecek?” diye sordu.

Kıbrıs sorununda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun son zamanlarda önemli çıkışlar yaptığını da kaydeden Anıl Kaya, dünyaya en iyi şekilde nasıl mesaj verilebileceğini görüşmek istediklerini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.