1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “KIBRISLI TÜRKLER GEÇMİŞTEN BUGÜNE KADAR ÇOK MESAFE KAT ETTİ”
EROĞLU: “KIBRISLI TÜRKLER GEÇMİŞTEN BUGÜNE KADAR ÇOK MESAFE KAT ETTİ”

EROĞLU: “KIBRISLI TÜRKLER GEÇMİŞTEN BUGÜNE KADAR ÇOK MESAFE KAT ETTİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin geçmişten bugüne kadar çok mesafe kat ettiğini söyleyerek, önemli olanın topraklara tırnaklarını geçirerek, devlete sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

A+A-

CUMHURBAŞKANI EROĞLU BUGÜN TBMM BAŞKANI ÇİÇEK’İ KABUL ETTİ

EROĞLU: “KIBRISLI TÜRKLER GEÇMİŞTEN BUGÜNE KADAR ÇOK MESAFE KAT ETTİ”

ÇİÇEK: “ADİL VE KALICI ÇÖZÜM BARIŞI SAĞLAYACAK, TÜRK TARAFI BU YÖNDE İYİ NİYETLİ ÇABALARINI SÜRDÜRECEK”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin geçmişten bugüne kadar çok mesafe kat ettiğini söyleyerek, önemli olanın topraklara tırnaklarını geçirerek, devlete sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’i kabul etti. Çiçek’e ziyaretinde T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve KKTC-TC Dostluk Grubu Başkanı Faruk Öz eşlik etti.

Çiçek, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüşmesinden önce T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’yı ziyaret etti.

EROĞLU: “DEVLETE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise  “Ziyaretiniz Anavatan Türkiye’nin yanı başımızda olduğunu göstermesi bakımından önemlidir” dedi.

Eroğlu, uluslararası camianın terazisini iyice tartıp, yanlış düşüncelerden kurtulması gerektiğini belirtti. Kıbrıslı Türklerin geçmişten bugüne kadar çok mesafe kat ettiğini söyleyen Eroğlu, önemli olanın topraklara tırnaklarını geçirerek, devlete sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

Eroğlu, müzakerelerde çözüme ulaşılması için Rumların çözüm iradesi içinde masaya gelmesinin gerektiğini belirtti.

ÇİÇEK: “KIBRISLI TÜRKLERİN AZINLIK DEĞİL”

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın sadece KKTC’nin değil, Türkiye’nin de gurur, onur ve sevinç duyduğu bir bayram olduğunu söyleyen TBMM Başkanı Çiçek, Barış Harekatı’nın üzerinden 39 yıl geçtiğini, harekattan önce Kıbrıslı Türklerin yaşadığı ızdırabın unutulmadığını belirtti.

Çiçek, “Kıbrıs Türk varlığını, geleceğini kurtarmak için yapılan şanlı mücadelede Türkiye Cumhuriyeti olarak üzerimize düşen görevi yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Çiçek, uluslararası camianın terazisinin bozuk olduğunu, çifte standart uyguladıklarını söyleyerek, barış isteyen tarafın Türk tarafı olmasına karşın sıkıntı çıkarılan, zorluğu göğüsleyenin de Türk tarafı olduğunu kaydetti.

Kıbrıs’ta ki eşit halk, iki ayrı devlet ve demokrasi olduğuna işaret eden Çiçek, Kıbrıslı Türklerin azınlık olmadığını söyledi. Adil ve kalıcı çözümün barışı sağlayacağını belirten Çiçek,  Türk tarafının bu yönde iyi niyetli çabalarını sürdüreceğini söyledi.

Çiçek, içinden geçilen sürecin Kıbrıslı Türklerin refahı açısından önemli bir dönem olduğunu, Güney Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik krizin aradaki mesafenin kapanmasında önemli fırsat olduğunu kaydetti.

Çiçek, 28 Temmuz’da yapılacak erken genel seçimlere de değinerek, “Seçimler umarız ki istikrarı da beraberinde getirir, iyi işleyen bir mekanizma kurulur. Eksik kalan reformların yapılması suretiyle burada yaşanan sıkıntılar geride bırakılır ” dedi.

Kıbrıs’ın milli bir dava olduğunu söyleyen Çiçek, TBMM Başkanlığı’na seçildikten sonra ilk yurtdışı temasını KKTC’ye yapmakta olduğunu, TC’de bunun bir gelenek olduğunu ifade etti.

Çiçek, “Bölge giderek ısınıyor. Rumların tek taraflı olarak Kıbrıs’ın etrafındaki doğal kaynakları tekeline alma çabası bu bölgeyi daha da ısındırır. Türklerin de bu kaynaklarda hakları var. Bunu göz ardı ederek, bir emrivaki yapılmasını kabul edemeyiz” dedi. 

Rum tarafının Kıbrıs sorununu sürüncemede bıraktığını söyleyen Çiçek, isimlerin değiştiğin ancak politikalarının aynı kaldığını belirtti. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.