1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU: "KIBRISLI TÜRKLER TÜRKİYE’DEKİ İYİ, KÖTÜ TÜM GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR"
EROĞLU: "KIBRISLI TÜRKLER TÜRKİYE’DEKİ İYİ, KÖTÜ TÜM GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR"

EROĞLU: "KIBRISLI TÜRKLER TÜRKİYE’DEKİ İYİ, KÖTÜ TÜM GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR"

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, SAMSUN SANAT MERKEZİ İLE KIBRIS SANAT DERNEĞİ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

A+A-

EROĞLU: “KIBRISLI TÜRKLER TÜRKİYE’DEKİ İYİ, KÖTÜ TÜM GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR, ÖZELLİKLE SANATSAL VE SPORTİF ETKİNLİKLERİ DESTEKLİYOR...”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin Türkiye’deki iyi, kötü tüm gelişmeleri takip ettiklerini, özellikle sanatsal ve sportif etkinlikleri desteklediklerini söyledi.

Eroğlu, bu gibi etkinliklerin Kuzey Kıbrıs’ta da gerçekleşmesine katkıda bulunmak için çalıştıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün Samsun Sanat Merkezi Başkanı ve Koro Şefi Osman Ergen, Kıbrıs Sanat Derneği Başkanı ve Koro Şefi Aytaç Çağın ile beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki kabulde konuşan Eroğlu, ülkede son zamanlarda korolara ilginin arttığına dikkat çekerek, bunun güzel bir gelişme olduğunu belirtti.

“ARABADA YOLDA HEP TSM DİNLERİM”

Türk Sanat Müziği’ni sevdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, araba seyahatleri sırasında radyoda hep Türk Sanat Müziği dinlediğini söyledi.

EROĞLU’NU KONSERE DAVET ETTİLER...

Samsun Sanat Merkezi Başkanı ve Koro Şefi Osman Ergen ise Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu yarın akşam saat 20.00’de Gazimağusa’daki Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkez’inde verecekleri Türk Sanat Müziği konserine davet etti.

Ergen, konseri Kıbrıs Sanat Derneği, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Türk Sanat Müziği Korosu ve Samsun Sanat Merkezi’nin ortak düzenlediğini dile getirerek “Sizlerin orda olması bize güç verecektir” dedi.

GÜRSES VE YAVAŞÇA DA KATILACAK

Osman Ergen, Türkiye’nin ses sanatçısı Melihat Gürses’in ve Türkiye’nin ünlü bestecisi Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın da geceye katılacağını söyledi.

Bunun üzerine Eroğlu, Prof. Dr. Yavaşça’nın tıp fakültesinden hocası olduğunu anımsadı, Alaeddin Yavaşça’nın bestelerinin unutulmadığını vurguladı.

24 HAZİRAN’DA SAMSUN’DA KONSER

Ergen, Samsun Sanat Merkezi ile Kıbrıs Sanat Derneği’nin 24 Haziran’da da Samsun’da da bir konser vereceğini bildirdi.

Osman Ergen, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in Cumhurbaşkanı Eroğlu’na selamlarını da iletti.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.