1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU KKTC’DE BULUNAN KOMUTANLARI KABUL ETTİ
EROĞLU KKTC’DE BULUNAN KOMUTANLARI KABUL ETTİ

EROĞLU KKTC’DE BULUNAN KOMUTANLARI KABUL ETTİ

Bugün öğleden sonra da gemilerle denize açılacaklar

A+A-

EROĞLU: “MÜŞTEREK BİR DAVAMIZ VAR. BU DAVAYI YÜRÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ. TSK GÜÇLERİNİN ARAMIZDA OLMASI BİZE MORAL VERİR”

UŞAKLIOĞLU TATBİKATIN KKTC’YLE BİRLİKTELİKLERİNİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİNİ TEŞKİL ETTİĞİNİ BELİRTTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2014 Arama Kurtarma Tatbikatı’na katılmak amacıyla KKTC’de bulunan Türkiye Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Genelkurmay Komuta Kontrol Daire Başkanı Tümgeneral Kubilay Selçuk, Genelkurmay Yunanistan - Kıbrıs ve Denizcilik, Havacılık Daire Başkanı Tuğamiral Yasar Çamur ile GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter’i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 09:30’da gerçekleşen kabulde konuşan Türkiye Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, zaman ayırıp kendilerini  kabul ettiği için Eroğlu’na teşekkür etti.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2014 Arama Kurtarma Tatbikatı’nın kara safhasının dün başladığını ifade eden Uşaklıoğlu, bugün öğleden sonra da gemilerle denize açılacaklarını belirtti.

Uşaklıoğlu, Türk Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birlikteliğinde 2 seneden bu yana müşterek bir arama kurtarma tatbikatı yaptıklarını söyledi.

Tatbikatın bir gündüz bir de gece periyodunda yapıldığını dile getiren Uşaklıoğlu, bu tatbikatın KKTC’yle birlikteliklerinin güzel bir örneğini teşkil ettiğini belirtti.

Her yıl  olduğu gibi tatbikatın bu yıl da başarılı geçeceğine inandığını dile getiren Uşaklıoğlu, “Sizleri de gemide  ağırlamaktan her zaman olduğu gibi gene mutlu olacağımızı bir kez daha belirtmek isterim” dedi.

“DAVA ADAMI”

Uşaklıoğlu,  müzakerelerde Eroğlu’nun önderliğinde Kıbrıs Türk halkının arzu ettiği bütün haklarını alacağına inandığını kaydetti ve Eroğlu’nu yıllardır takip ettiğini, dava adamı olduğunu ve bu konudaki başarısının daim olacağına inandığını dile getirdi.

“Sizi gururlandırmak için bir şeyi ifade etmek istiyorum” diyen Uşaklıoğlu, 150 sene sonra Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Afrika kıtasını baştan sona dolaştığını, 24 ülkenin 26 limanına uğradıklarını anlattı. Uşaklıoğlu bunun Türk Deniz Kuvvetleri’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin giderek ne kadar büyüdüğünü, sadece bölgesiyle yetinmeyip, başka alanlara da ilgi alaka duyduğunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yıllardan beridir yapılan deniz arama kurtarma tatbikatlarının her zaman başlarıyla sonuçlandığını dile getirdi.

Eroğlu, “Burada sizin  tepkiniz, ortaya koyduğunuz planlar, kara-hava deniz işbirliğiyle yaptığınız tatbikatlar tabi ki her zaman başarıyla sonuçlanmakta ve bu da bizi gururlandırmaktadır. Dünkü tatbikat başarılıydı. İnşallah bu yılki deniz tatbikatı da başarılı olur”  diye konuştu.

Müşterek bir davaları olduğunu ve bu davayı yürütmeye çalıştıklarını belirten Eroğlu, TSK’nın deniz-hava- kara güçlerinin de aralarında olmasının kendilerine her zaman moral verdiğini vurguladı.

Yıllardan beridir devam eden müzakerelerden sonuç alınamadığını ve zaman zaman sonuç alınamamasının halkta mutsuzluğa yol açtığını kaydeden Eroğlu, böyle zamanlarda bu gibi moral yükseltici hareketlere ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Eroğlu, “İnşallah biz müzakerelerde başarılı oluruz, sizler de askeri hayatınızda tatbikatlarda her zaman başarılı olursunuz, mühim olan  KKTC gerçeğini  ve bu gerçeğin Türkiye  ile Kıbrıs Türkü arasında en iyi noktaya taşınması için verilen uğraşların dünyaya duyurulabilmesidir” dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı plaket takdimi yapıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.