1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “KURULACAK OLAN DEVLET YENİ BİR ORTAKLIK DEVLETİ OLACAK”
EROĞLU: “KURULACAK OLAN DEVLET YENİ BİR ORTAKLIK DEVLETİ OLACAK”

EROĞLU: “KURULACAK OLAN DEVLET YENİ BİR ORTAKLIK DEVLETİ OLACAK”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kurulacak olan devletin iki kurucu devletin oluşturacağı yeni bir ortaklık devleti olacağını belirterek, “Rumun bunu aklına kafasına beynine yerleştirmesi gerek”dedi.

A+A-

“YENİ ORTAKLIK DEVLETİNİ NASIL KURACAĞIMIZI MÜZAKERE MASASINA OTURMADAN GÖREMEYECEĞİMİZE GÖRE BİZİM GAYRETİMİZ MÜZAKERE BAŞLIKLARINI TAMAMLAYIP REFERANDUMA GİTMEKTİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kurulacak olan devletin iki kurucu devletin oluşturacağı yeni bir ortaklık devleti olacağını belirterek, “Rumun bunu aklına kafasına beynine yerleştirmesi gerek”dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Yeni ortaklık devletini nasıl kuracağımızı müzakere masasına oturmadan göremeyeceğimize göre bizim gayretimiz müzakere başlıklarını tamamlayıp referanduma gitmektir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TAK’ın 40. Kuruluş yıldönümü nedeniyle TAK Müdürü Hüseyin Yalyalı ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabulü sırasında bir soruya karşılık Kıbrıs müzakereleri konusunda açıklama yaptı.

Eroğlu, “Rum tarafına vermiş olduğumuz öneriyi kabul edip etmedikleri konusunda cevap beklediğimiz bir zamanda onlar yine ortak açıklama kağıt oyununa devam ediyorlar, biz müzakerelerin başlaması gerektiğini, müzakere masasında konuşulacak olanların zaten belli olduğunu o nedenle de Rum tarafının bu oyundan vazgeçmesi gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Aleksander Downer ve Birleşmiş Milletler’den Rum’un oyununa gelmemesini arzu ederdik” diyen Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiyadis’in müzakerelere bir önceki Cumhurbaşkanı’nın bıraktığı yerden devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Derviş Eroğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

“Rum Yönetimi, bırakıldığı yerden müzakerelere başlanması yerine bir ortak açıklama oyununu gündeme getirmiş ve maalesef sayın Downer de bunu kabul etmiştir. Açıklama kağıdını ilk reddeden Rumlar olmuştur o gün bugündür de kağıtlar gidip geliyor. Bire bir kağıt oyununa başlanmıştır artık bu noktada.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği düşüncelerini ortaya koyacaktır. Bizim düşüncemiz artık kağıtları karşılıklı göndermekten vazgeçip müzakere masasına oturmaktır.. Müzakere masasında 6 başlık var neyi konuşacağımız belli. Bu kağıtta ne yazarsa yazsın sonuç müzakere masasında alınacağına göre müzakere masasına oturup ana başlıkları tek tek görüşmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Kurulacak olan devlet yeni bir ortaklık devleti olacak. Rumun bunu aklına kafasına beynine yerleştirmesi gerek. İki kurucu devletin kuracağı yeni ortaklık devleti olacak. Bunu nasıl kuracağımızı müzakere masasına oturmadan göremeyeceğimize göre bizim gayretimiz müzakere başlıklarını tamamlayıp referanduma gitmektir.

Rum basını ‘B planı’ndan bahsetti. Akıllarından ne geçer bilemem. Biz tavrımızı ortaya koyduk. Beklenti içerisindeyiz. Öyle bir kağıt hazırlanıyorsa görmeden bir şey diyemeyiz.”

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.