1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, KUZEY KIBRIS TÜRK KIZILAY DERNEĞİ’NİN YENİ YÖNETİCİLERİNİ KABUL ETTİ
EROĞLU, KUZEY KIBRIS TÜRK KIZILAY DERNEĞİ’NİN YENİ YÖNETİCİLERİNİ KABUL ETTİ

EROĞLU, KUZEY KIBRIS TÜRK KIZILAY DERNEĞİ’NİN YENİ YÖNETİCİLERİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’nin yeni yöneticilerinden oluşan heyeti kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’nin yeni yöneticilerinden oluşan heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, yardımsever bir hayır kurumu olduğunu belirttiği derneğin, yıllardır Türk Kızılayı ile diyalog içinde hizmet vermeye çalıştığına  işaret ederek, gücü arttıkça yurt dışında da daha aktif  olabileceğini ifade etti.

Dernek yetkililerine hitaben, “Oldukça zor bir görev üstlendiniz. Gücünüz arttıkça dış dünyadaki faaliyetlere de daha fazla katılarak yardımcı olma şansınız artar diye düşünüyorum” diyen Eroğlu, Kızılhaç’a üyelik konusundaki girişimlerin  geçmişte Rum tarafının itirazıyla olumlu sonuçlanamadığını; yeni yönetimin bu konuyu ileri götürmek için vereceği uğraşlara yardıma ve istişareye her zaman hazır olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, derneğin, Türk Kızılayı ile diyalog ve işbirliği içerisinde birçok katkılar alarak halka yansıtılabileceğini, bu bağlantıların kurulup geliştirilmesi konusunda da kendilerine düşen görev varsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Eroğlu, yeni başkan ve yönetim kurulunu kutladı; çalışmalarında başarılar diledi.

ULUBAY

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’nin yeni Başkanı Ahmet Ulubay da, çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, Cumhurbaşkanı’nın çalışmalarını da izlediklerini belirterek , müzakerelerin herkesin hayrına olacak bir noktayla sonuçlanması temennisini dile getirdi.

Soma’da yaşanan maden faciasından büyük üzüntü duyduklarını ve çalışma başlattıklarını anımsatan Ulubay, bu çalışmaları ileriye götürme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Ulubay, savaşta ve barışta, insanlara yardım etmek, acılarını dindirmek için faaliyet gösteren bir hayır kurumu olduklarını; yalnız ülkede değil tüm dünyadaki insanlara hizmet götürmeyi amaçladıklarını  anlatarak, imkanlarının artmasıyla daha aktif hale gelerek, gerek ülke insanına, gerekse başta Türkiye olmak üzere dünya insanlarına daha büyük hizmetler verebilme arzusu içinde olduklarını kaydetti.

Yakın zamanda katılacakları uluslararası çalışmalarla ilgili bilgi de veren Ulubay, Pazartesi Uluslararası İran İslam Cemiyetleri toplantısına; 3-7 Haziran’da ise, İtalya’da yapılacak Uluslararası Kızılay-Kızılhaç toplantısına katılacaklarını ifade etti.

Ulubay, Türk Kızılayı’na, yürüttükleri çalışmalarda gösterdiği destek ve katkılar için de teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.