1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, LTB’Yİ ZİYARET ETTİ
EROĞLU, LTB’Yİ ZİYARET ETTİ

EROĞLU, LTB’Yİ ZİYARET ETTİ

Eroğlu, Lefkoşa’da artık halkın düzenli, temiz ve altyapısı tamamlanmış bir kent görmek istediğini belirterek

A+A-

EROĞLU “ARTIK HALK DÜZENLİ, TEMİZ VE ALTYAPISI TAMAMLANMIŞ BİR KENT GÖRMEK İSTİYOR”

HARMANCI: “SAVCILIK RAPORU DOĞRULTUSUNDA BELEDİYEYİ KÖTÜYE GÖTÜRENLERİN ADALET TERAZİSİNDE HESABINI VERMESİ GEREKİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Lefkoşa’da artık halkın düzenli, temiz ve altyapısı tamamlanmış bir kent görmek istediğini belirterek, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’da başkenti daha iyi yerlere getirmek için gereken heyecanı gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yerel yönetimlere başlattığı ziyaretler çerçevesinde Lefkoşa Türk Belediyesi’ni (LTB) ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ziyarette LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile görüştü. Görüşmede LTB Asbaşkanı Akın Aktunç ve Belediye Meclis üyeleriyle Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Mehmet Soykurt hazır bulundu.

Eroğlu, belediyede dolaşarak,  çalışanların yeni yılını kutladı.

EROĞLU: “HARMANCI’DA GEREKEN HEYECANI GÖRÜYORUM

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ziyarette yaptığı konuşmada, belediye seçimlerinin kısa bir süre önce gerçekleştiğine işaret ederek, Harmancı’ya görevinde başarı diledi.

Eroğlu, Harmancı ve ekibinin, zor bir görevi omuzladığına işaret ederek, başarılı olması ve Lefkoşa’daki sorunların üstesinden gelmesi temennisinde bulundu.

Lefkoşa’da belediye başkanlarının gecesinin gündüzüne karıştığını ifade eden Eroğlu, son dönemde su baskınlarının yaşandığı başkentte artık halkın düzenli, temiz ve altyapısı tamamlanmış bir kent görmek istediğini kaydetti.

Eroğlu, geçiş hükümetinde bakanlık yapan Harmancı’da Lefkoşa’yı daha iyi yerlere getirmek için gerekli heyecanı gördüğünü söyledi.

HARMANCI: “LTB, BİRÇOK SORUNA RAĞMEN GÜÇLÜ BİR BELEDİYE”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, belediyeyi ilk kez ziyaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu’na teşekkür ederek, kurumlara arası işbirliğini artırmayı görev olarak benimsediklerini söyledi.

Harmancı, daha önce Eroğlu’na yaptıkları ziyarette birçok konuyu genişçe konuşma fırsatı bulduklarını ifade ederek, LTB’nin, birçok sorun bulunmasına rağmen güçlü bir belediye olduğunu kaydetti.

Halkın artık belediyeyle ilgili adalet duygusunu yaşaması ve savcılık raporu doğrultusunda belediyeyi kötüye götürenlerin adalet terazisinde hesabını vermesi gerektiğini söyleyen Harmancı, yeni yönetimiyle 6 ay gibi kısa bir sürede belediyenin birçok sorununun üstesinden geldiğini belirtti.

Harmancı, gerek uluslar arası fonlar, gerekse Türkiye kaynaklarından altyapıya yönelik yatırımların süreceğini söyledi. Kültür-sanatta da Lefkoşa’nın bir numarada yer aldığını kaydeden Harmancı, toplum ve devlet kurumlarının buna sahip çıkmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Mehmet Harmancı, Lefkoşa’nın tarihsel anlamda demokrasinin yaşandığı bir merkez olduğunu kaydederek, hak arayanların bu hakkı elde etmek ve eylem yapmak için başvurduğu bir merkez, bir anlamda “demokrasinin başkenti” olduğunu da söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.