1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “MASADA GÜÇLÜ BİR LİDER OLMALI”
EROĞLU: “MASADA GÜÇLÜ BİR LİDER OLMALI”

EROĞLU: “MASADA GÜÇLÜ BİR LİDER OLMALI”

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, “KKTC’de yaşayan ve vatandaş olan üçüncü ülkelerden gelen bir grubu” kabul etti.

A+A-

CUHURBAŞKANI EROĞLU KKTC VATANDAŞI OLAN ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDEN GELEN BİR GRUBU KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, “KKTC’de yaşayan ve vatandaş olan üçüncü ülkelerden gelen bir grubu” kabul etti.

Eroğlu’nun seçim ofisinden verilen bilgiye göre, görüşme dün akşam Eroğlu’nun Lefkoşa seçim ofisinde gerçekleştirildi.

Grubun Cumhurbaşkanı adayı Eroğlu’nu ziyareti sırasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, DPUG Genel Sekreteri ve Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu ile UBP Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre ve Ersin Tatar da hazır bulundu.

Eroğlu burada yaptığı konuşmada, seçimi birinci turdan bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Önemli olanın; “devlete ve halka hizmet edecek birinin seçilmesi” olduğuna dikkat çeken Eroğlu “Bunun için de çok çalışmamız gerekir. Sizler gönüllü olarak bize desteğini ifade ettiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“RUM’UN KEYFİNİ BEKLEYECEK DEĞİLİZ”

Eroğlu, Kıbrıs’ı barış adası haline getirmek için yıllar önce Kıbrıslı Rumlarla ortaklık devleti kurulduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef bu devletten dışlandık ve yıllarca silahların gölgesinde yaşadık. Çok şükür 1974 Barış Harekâtından sonra, sizlerin de vatandaşı olduğunuz bir devlet kurduk. Bu seçimde sandıktan çıkacak kişinin önemi fazla olacak. Çünkü masadan kaçan Rumlarla tekrar müzakere masasına oturacağımız kesindir. Ve bu işi en fazla bir iki yıl içerisinde bitirmemiz şart. Çünkü yıllarca masada oturup da Rum’un keyfi olmasını bekleyecek değiliz. Biz, Rum’un iki dudağı arasından çıkacak birkaç kelimeye de muhtaç değiliz. Biz bu topraklarda bir devlet kurduk ve komşularımızla iyi bir anlaşma arayışı içerisindeyiz."

“MASADA GÜÇLÜ BİR LİDER OLMALI”

Kıbrıs Türk halkının anlaşmadan yana olduğunu ancak Rumların anlaşma iradesine sahip olmadığını belirten Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, müzakere masasının tekrar kurulmasından sonra her şeyin belli olacağını kaydetti.

Önlerindeki dönemde yeniden anlaşma arayışı içine girileceğini ifade eden Eroğlu, “O yüzden de güçlü bir liderin masaya oturması gerekiyor” dedi. Sandıktan güçlü bir şekilde çıktıktan sonra Kıbrıs konusunu masada Rumlarla tartışacağını ifade eden Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının ne istediğini çok iyi bildiğini belirtti.

40 yıldır siyasette bulunan bir kişi olarak halkın beklentilerini bildiğini söyleyen Eroğlu, “Hepimiz KKTC devletinin vatandaşlarıyız. Başka yerlerden gelsek de bu toprakları vatan bildik. Daha da güzel günler göreceğimize inancım tamdır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.