1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU: “MAYIS AYINDA GÖRÜŞMELERİN BAŞLAMASINI İSTİYORUZ”
EROĞLU: “MAYIS AYINDA GÖRÜŞMELERİN BAŞLAMASINI İSTİYORUZ”

EROĞLU: “MAYIS AYINDA GÖRÜŞMELERİN BAŞLAMASINI İSTİYORUZ”

“RUM KESİMİNDEKİ KRİZ ÖYLE 3-5 GÜNDE ÇÖZÜLECEK BİR SORUN DEĞİL...EN AZ 1 YIL SÜRER”

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Kıbrıs sorununda çözüm müzakerelerinin Mayıs ayında yeniden başlamasını istediklerini, fakat Rum tarafının bu süreyi uzatacak gibi göründüğünü söyledi.

Eroğlu, Rum Dışişleri Bakanı’nın ekonomik kriz çözüme kavuşmadan müzakere masasına oturulmayacağını söylediğini, fakat Rum tarafındaki krizin 3-5 günde çözülebilecek bir durum olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Şehit Yalçın İlkokulu Müdürü Latife Çobanoğlu eşliğinde KKTC ilkokullarından öğrencileri kabul etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı münasebetiyle gerçekleştirilen ziyarette Eroğlu, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu ve sorularını yanıtladı.

Eroğlu konuşmasında, 23 Nisan’ın çocukların bayramı olduğuna işaret ederek, yarın stadyumda bu sevinci onlarla birlikte yaşamak için bulunacağını söyledi.

Değişik okullardan öğrencilerin bir araya gelmesi ve kurulan dostluklarını önemine işaret eden Eroğlu, bu dostlukların ömür boyu devam etmesini diledi.

Ülkede her şeyin daha iyiye gitmesi ve gelecek nesillerin daha iyi imkanlarda yaşam sürmeleri için çalıştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, öğrencilerden önce derslerine, sonra öğretmenlerine sahip çıkmalarını ve derslerini ihmal etmemelerini istedi.

Eroğlu, İlkokul öğretmenlerinin hiçbir zaman unutulmadığını söyleyerek öğretmenlere sevgi ve saygıyla birlikte, çalışmayla karşılık verilmesi gerektiğini vurguladı.

“RUM KESİMİNDEKİ KRİZ 3-5 GÜNDE DÜZELECEK GİBİ DEĞİL...”

Rum Dışişleri Bakanının ekonomik kriz çözüme kavuşmadan müzakere masasına oturulmayacağını söylediğini, fakat Kıbrıs Türk tarafının görüşmelerin en erken zamanda başlaması talebini yinelediğini kaydeden Eroğlu, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’in Adada yapacağı temaslardan bu konuda pozitif sonuçlar beklediklerini söyledi.

“MAYIS AYINDA MÜZAKERELER BAŞLASIN İSTİYORUZ”

Güney’deki krizin 3-5 günde çözülecek bir sorun olmadığını ve en az bir yıl süreceğini kaydeden Eroğlu, kendilerinin özellikle görüşmelerin Mayıs ayında başlamasını istediklerini, fakat Rum tarafının bu süreci daha da uzatacak gibi göründüğünü ifade ederek, bu konuda Türk tarafının ısrarcı olmaya devam edeceğini söyledi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.