1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU-MECLİS PLATFORMU TOPLANTISI SONA ERDİ
EROĞLU-MECLİS PLATFORMU TOPLANTISI SONA ERDİ

EROĞLU-MECLİS PLATFORMU TOPLANTISI SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmeleri aktarmak üzere Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan Meclis Platformu’yla bir araya geldiği toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü.

A+A-

PARTİ BAŞKANLARI AÇIKLAMALAR YAPTILAR

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun  Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmeleri aktarmak üzere Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan Meclis Platformu’yla bir araya geldiği toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 14.30’da başlayan toplantıya, siyasi partilerden 15; Cumhurbaşkanlığı’ndan da 8 kişi katıldı.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Müsteşarı Hasan Güngör, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, müzakere heyeti üyeleri Güneş Onar, Serden Hoca, Sülen Karabacak, Gülfem Sevgili Veziroğlu, Oğuzhan Hasipoğlu eşlik etti.

Diğer yandan toplantıya CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk; Ana Muhalefet Partisi UBP’nin Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Milletvekilleri Sunat Atun, Tahsin Ertuğruloğlu, Ersan Saner; DP-UG Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, DP-UG Genel Sekreteri Bengü Şonya, DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy, DP-UG Genel Başkan Yardımcısı Serhat Kotak, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP Milletvekili Zeki Çeler ve Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Varoğlu, Dışilişkiler Sekreteri Deniz Birinci katıldı.

Toplantı sonrasında parti genel başkanları açıklama yaptılar.

YORGANCIOĞLU

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Rum tarafının ortak açıklama metnine henüz cevap vermediğini, ancak en erken zamanda bir uzlaşmaya varılması gerektiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, “Rum tarafı en erken zamanda yanıt vermeli ve görüşmeler başlamalı. Geçen zaman mevcut yapıların kalıcılaşmasına yönelik bir çivi daha çakılmasına neden olur” dedi.

Başbakan, Türk tarafı için, iki tarafın da mutabık olduğu bir sonuca ulaşılmasının önemli olduğunu da kaydetti.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de Cumhurbaşkanı’nın talebiyle gelinen son noktayı değerlendirmek üzere meclis platformu olarak kendisiyle bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Anastasiades’e ilettikleri kağıtla ilgili kendilerine bilgi verdiğini ve bu kağıda yanıt beklediklerini kaydettiğini söyleyen Özgürgün, herhangi bir gelişme olursa yeniden bir toplantı yapılabileceğini kaydetti.

DENKTAŞ

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun ortak açıklama belgesiyle ilgili Kıbrıs Türk tarafının sunduğu öneriyle ilgili bilgiler verdiğini söyledi ve birlikte bir değerlendirme yaptıklarını kaydetti. Rum tarafından resmi bir cevap alınmadığını dile getiren Serdar Denktaş, bununla ilgili bir durum değerlendirmesi yaptıklarını kaydetti.

Denktaş bütün partilerin, verilen önerinin ve Cumhurbaşkanı’nın arkasında durduğunu, destek verdiğini teyit etmiş olduğunu da söyledi. Denktaş yazılan belgenin bu şekilde Rum tarafınca kabul görmesini ve görüşmelerin başlamasını da umut ettiğini ifade etti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de geçen hafta bir takım dışlanmışlıklar yaşadıklarını söyledi ve  buna halkın da tepki koymasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Bugünkü toplantıya davet edilmelerinin halkın sağduyusunun bir ürünü olduğunu ifade eden Özyiğit, halka  ve kendilerine destek veren siyasilere, ilgililere  teşekkür etti.

Tek egemenlik, tek uluslar arası kimlik ve tek vatandaşlık üzerinde ısrarla durduklarını  söyleyen Özyiğit, bu parametreleri içerecek şekilde bir belgenin Güney’e sunulduğunu belirtti.

Görüşlerini aktardıklarını  ve olmazsa olmazların neler olduğunu konuştuklarını ifade eden Özyiğit, Rum tarafından da olumlu bir yanıt gelmesini ve görüşme zeminin bir an önce başlamasını umut ettiğini kaydetti.

Özyiğit, taslak metnin TDP’nin görüşlerine büyük ölçüde uyduğunu ve bundan geri adım atılmamasını istediklerini vurguladı.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.