1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: MİROĞLU VE ÖZGÜR ANISINA MESAJ YAYIMLADI
EROĞLU: MİROĞLU VE ÖZGÜR ANISINA MESAJ YAYIMLADI

EROĞLU: MİROĞLU VE ÖZGÜR ANISINA MESAJ YAYIMLADI

Eroğlu, Miroğlu ve Özgür anısına mesaj yayımladı

A+A-

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP eski Genel Sekreteri Salih Miroğlu ile CTP ve BKP eski Genel Başkanı Özker Özgür’ün 10’ncu ölüm yıldönümleri anısına  mesaj yayımladı.

Eroğlu mesajında, “Her zaman vurguladığım gibi kederleri ve kıvançları aynı olan, aynı halkın, devletin insanları olan bizler, bu iki acı kaybın aynı güne rastlamasından da yola çıkarak birlik-beraberliğimizi her şeyin üzerinde tutabilmeliyiz. Her iki dostumuzu da rahmet ve özlemle anıyorum” ifadesini kullandı.

Eroğlu, Dr. Salih Miroğlu’nun, siyasete girmesi için teşvik ettiği, kabinelerinde görev verdiği ve son anına kadar hep birlikte olduğu  değerli bir dostu, kardeşi olduğunu belirtti.

“Miroğlu ile sol düşünceden gelmesine rağmen halkımıza hizmet etme, devletimizi yaşatıp, yüceltme, Anavatan Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirme ortak paydasında ve UBP çatısı altında buluştuk” ifadesini kullanan Eroğlu, şöyle devam etti:

“Ben, Miroğlu’nu Ulusal Birlik Partisi’ne kazandırmaktan her zaman mutlu oldum. Ondaki insan sevgisini, vatanına, devletine  bağlılığı, birleştiriciliği, vefayı, dostluğu, şikayet etmeden hizmet etme aşkını hep takdir ettim. Sevgili Salih Miroğlu daha ülkemize vereceği pekçok hizmet varken birlikte gittiğimiz, kendisinin aday olduğu UBP Genel Başkanlık seçimi ilk propaganda gezisinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. Siyasi partilerimiz ve siyasilerimizin rahmetlik Miroğlu’nun gerek Cumhuriyet Meclisi’nde ve Bakanlık görevlerinde gerekse UBP içinde izlediği tutumdan öğrenecekleri çok şey olduğuna inanıyorum”

Ülkenin önde gelen partilerinden biri olan Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Birleşik Kıbrıs Partisi’nin uzun yıllar Genel Başkanlığı’nı yapmış Özker Özgür’ün de Salih Miroğlu ile aynı gün hakkın rahmetine kavuştuğuna işaret etti.

Eroğlu, “Sayın Özgür de çeştili konularda farklı düşünmemize rağmen Meclis’te sağlıklı diyalog kurduğum bir dostumdu. Ona da bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.