1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “NARİNCİYE ÜRETİCİLERİNİN EN BÜYÜK SORUNU PAZARLAMADIR”
EROĞLU: “NARİNCİYE ÜRETİCİLERİNİN EN BÜYÜK SORUNU PAZARLAMADIR”

EROĞLU: “NARİNCİYE ÜRETİCİLERİNİN EN BÜYÜK SORUNU PAZARLAMADIR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu narinciye üreticilerinin en büyük sorununun pazarlama olduğunu söyledi.

A+A-

EROĞLU: “NARİNCİYE ÜRETİCİLERİNİN EN BÜYÜK SORUNU PAZARLAMADIR”

AKÇIN: “DEVLETİN NARİNCİYE ÜRETİMİ İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR POLİTİKASI YOKTUR.”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu narinciye üreticilerinin en büyük sorununun pazarlama olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bugün Kıbrıs Türk Narinciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TURGUT AKÇIN

Kıbrıs Türk Narinciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın yaptığı konuşmada, konsantre için Cypfruvex’e verilen yaklaşık 22 bin ton Valensiya portakalın ücretinin geçtiğimiz Şubat ayından beri ödenmediğini belirterek “Üretici perişan haldedir” dedi.

Geçmiş hükümetle ve şu anki geçici hükümetle konuyu görüştüklerini ancak sonuç alamadıklarını anımsatan Turgut Akçın, “Ürününü verip parasını alamayan üretici mecburen borçlanmaya gidiyor” ifadesine yer verdi, dövizin yüksek olduğunu dile getirdi.

“ÜLKEDEKİ SU FİYATLARI PAHALI”

Türkiye Cumhuriyeti’nden Kuzey Kıbrıs’a borularla su getirilmesi konusuna değinen Akçın, suyun üreticilere Türkiye fiyatıyla satılmasını istedi, dış piyasayla rekabet edebilme gücünün ancak bu sayede sağlanabileceğini söyledi.

Turgut Akçın, ülkedeki su fiyatlarının pahalı olduğuna dikkat çekti, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki fiyat farkından söz etti.

“DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE DÜZENLENSİN”

Birlik Başkanı Akçın, narinciye üreticilerinin girdi maliyetlerinin de yüksek olduğunu dile getirerek, üreticilere verilen Doğrudan Gelir Desteği’nin günün şartlarına göre düzenlenmesini, narinciye üreticilerine dönüm başına 400 TL verilmesini talep etti. Akçın, Doğrudan Gelir Desteği’nin gününde ödenmesi gerektiğini ifade etti.

KALKINMADA ÖNCELİKLİ BÖLGELER

Güzelyurt bölgesinden sürekli göç olduğuna dikkat çeken Turgut Akçın, yeni kurulacak hükümetin tüm bölgelere gerekli desteği ve teşviki vermesini talep etti, Kalkınmada Öncelikli Bölge projesinin hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

“NARENCİYENİN ÜLKEYE DÖVİZ GETİREN TEK SEKTÖR”

Akçın, narenciyenin ülkeye döviz getiren tek sektör olduğunu vurgulayarak, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde narinciye ilgili bir birim oluşturulmasının şart olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’na üreticilere verdiği yemekten ötürü teşekkür de eden Turgut Akçın, 2012-2013 yılı narinciye hasadı ile ilgili de bilgi verdi.

Akçın, birlik adına hazırladığı 5 maddelik talep listesini Derviş Eroğlu’na sundu.

EROĞLU: “TALEPLERİ YENİ HÜKÜMETE İLETECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yaptığı konuşmada,  Kıbrıs Türk Narinciye Üreticileri’nin taleplerini yeni kurulacak hükümete ileteceğini söyledi.

Türkiye’den borularla su getirmesi projesine değinen Eroğlu, projede artık sona gelindiğini, yeni kurulacak hükümetin suyun dağıtımı konusunu ele alması gerektiğini vurguladı.

“UMARIM MALİYETLER DÜŞÜRÜLÜR VE REKABET GÜCÜ ARTIRILIR”

Narinciye üretimi hakkındaki temennilerini de dile getiren Derviş Eroğlu, “Umarım maliyetler düşürülür ve rekabet gücü artırılır” diye kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu narinciye üreticilerinin en büyük sorununun pazarlama olduğunu söyledi, geçmiş yıllardan örnekler vererek, ihracatla ilgili siyasi sürece değindi.

YENİ BİR DÖNEM

Karpaz’ın ve Güzelyurt’un Kalkınmada Öncelikli Bölge olması konusunda da değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu,  bu projenin geçmişte başlatıldığını ancak sonuçlanmadığını dile getirdi, projenin yeniden hayata geçmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni kurulacak hükümetle Kuzey Kıbrıs’ta yeni bir döneme girileceğini vurgulayan Eroğlu, “Dünyadaki yeni gelişmeleri ve ülkedeki durum göz önünde bulundurarak daha değişik bir anlayışla icraat yapılmalıdır” ifadesine yer verdi  ve  birlikte hareket etmenin öneminden söz etti.

AYBAR’A RAHMET DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk Narinciye Üreticileri Birliği eski Başkanı Mehmet Ali Aybar’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ailesine başsağlığı diledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.