1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: "PAZARTESİ SON KEZ GÖRÜŞEBİLİRİM..."
EROĞLU: "PAZARTESİ SON KEZ GÖRÜŞEBİLİRİM..."

EROĞLU: "PAZARTESİ SON KEZ GÖRÜŞEBİLİRİM..."

YENİ HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI…

A+A-

CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “PAZARTESİ GEREKİRSE SON KEZ BAZI SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞEBİLİRİM…SONRA KARAR VERİP GÖREVİ VERECEĞİM”

“ANAYASAL YETKİLERİMİ KULLANARAK ÜLKEYİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMAK İÇİN GÜVENOYU ALABİLECEK BİR ARKADAŞI GÖREVLENDİRECEĞİMDEN KİMSENİN ENDİŞESİ OLMAMASI GEREKİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümetin istifasının ardından gündeme gelen yeni hükümet oluşumu konusunda, pazartesi gerekirse son bir defa bazı siyasi partilerle görüşebileceğini ve ondan sonra kararını vererek güvenoyu alabilecek bir kişiye hükümet kurma görevi vereceğini açıkladı.

Seçim kısa süre içinde gerçekleşecek olsa da ülkeyi hükümetsiz bırakmanın mümkün olmadığına işaret eden Eroğlu,  “Anayasadaki yetkilerimi en iyi şekilde kullanacağımdan ve ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için güvenoyu alabilecek bir arkadaşı görevlendireceğimden kimsenin endişesi olmaması gerekir” dedi.

Eroğlu, Meclis’te temsil edilen 4 siyasi parti yetkilileriyle ayrı ayrı gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından bugün öğleden sonra da aynı siyasi partileri bu kez Kıbrıs konusunda gelinen son aşamayla ilgili bilgilendirmek üzere birlikte toplantıya çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu basına, gerek hükümet kurmaya yönelik çalışmalar, gerekse Kıbrıs konusunda gerçekleştirilen görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“ONLARIN (PARTİLERİN)GÖRÜŞLERİ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis’te güvensizlik oylarıyla düşürülen hükümetin başının kendisine istifasını vermesinin ardından, yeni hükümet oluşumu için dünden başlayarak mecliste temsil edilen 4 siyasi parti yetkilileriyle ayrı ayrı görüşerek görüşlerini almaya çalıştığını belirterek, “Onların görüşleri benim için çok önemli. Bir yol haritası ortaya koyarken, yeni bir görevlendirme yaparken yapmam gerekenleri aşağı yukarı bir buçuk güne sığdırarak tamamlamış olduğumu söyleyebilirim” dedi.

Eroğlu, pazardan sonra yeni bazı görüşler alarak hükümeti kuracak kişiye görevi verme kararlılığında olduğunu vurguladı.

Halkın gündeminde yeni bir hükümet kurulması ve erken seçim olduğuna işaret eden Eroğlu,  seçimin kısa süre içinde gerçekleşeceğini ancak buna rağmen ülkeyi hükümetsiz bırakmanın mümkün olmadığını ifade ederek, “Anayasadaki yetkilerimi en iyi şekilde kullanacağımdan ve ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için güvenoyu alabilecek bir arkadaşı görevlendireceğimden kimsenin endişesi olmaması gerekir” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN BU SIKINTILI DÖNEMİN EN AZ ZARARLA GEÇİRİLMESİ…”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, önemli olanın bu sıkıntılı dönemin, gerek ekonomi gerekse ülkenin en az zarar göreceği şekilde geçirilmesi olduğunu vurguladı ve bu konuda bütün siyasi partilere düşen görevler olduğunu söyledi.

Herkes bu görev bilinci içerisinde seçime hazırlanırken ayrıca hükümet teşkili için de üzerlerine düşen görevler olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, “O görevlerinin de bilinci içinde hareket edeceklerine inanıyorum ve arkadaşlara da güveniyorum” dedi.

Basının sorularını da yanıtlayan Eroğlu, hafta sonu yeni bir görüşme planlayıp planlamadığı yönündeki soruya karşılık, hafta sonu için böyle bir planı olmadığını, 4 parti yetkililerinin görüşlerini aldığını, bu safhada kendi değerlendirmesini yapması gerekeceğini belirterek, gerekirse pazartesi son bir defa bazı partilerle bir araya gelerek görüşlerini bir kez daha alabileceğini ve ondana sonra kararını vereceğini söyledi.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın “düşmüş bir hükümete yeniden görev vermenin meclis iradesine ters düşeceği” şeklindeki açıklamalarıyla ilgili görüşü sorulan Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu konuda şu anda yorum yapmak istemediğini; Cumhurbaşkanı olarak Mecliste olanları en iyi şekilde değerlendirme gayretinde olacağını; partilerin görüş ve düşüncelerini de tarafsız şekilde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıp kararını vereceğini kaydetti.

Partilerle görüşmelerinde görüş ve düşüncelerini çok açık ve net şekilde aldığını belirten Eroğlu, “Ancak bir kere daha görüşmem gerekirse, pazartesi son bir kez nabız yoklaması yapar, ona göre kararımı veririm” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.