1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: "SEÇİMLER GÜNEY'İN SEÇİMİDİR"
EROĞLU: "SEÇİMLER GÜNEY'İN SEÇİMİDİR"

EROĞLU: "SEÇİMLER GÜNEY'İN SEÇİMİDİR"

Eroğlu, bugün Güney Kıbrıs’ta yapılmakta olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin Güney Kıbrıs’ın seçimi olduğunu söyledi.

A+A-

CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NUN AÇILIŞINI YAPTIĞI FESTİVAL GÜN BOYU SÜRECEK

CUMHURBAŞKANI EROĞLU GÜNEY KIBRIS’TA BUGÜN YAPILMAKTA OLAN AP SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ:

“SEÇİMLER GÜNEY’İN SEÇİMİDİR”

“BİZİM BEKLENTİMİZ KIBRIS TÜRK HALKINI TEMSİL EDECEK PARLAMENTERLERİN SEÇİLMESİDİR. BU DA ANCAK BİR ANLAŞMA SONRASI GERÇEKLEŞEBİLİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün Güney Kıbrıs’ta yapılmakta olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin Güney Kıbrıs’ın seçimi olduğunu söyledi.

Seçimlerin Kıbrıs Türk tarafı ile bir ilgisi bulunmadığını vurgulayan Eroğlu, “Seçimler Güney’in seçimidir. Bizim beklentimiz, Kıbrıs Türk halkını temsil edecek parlamenterlerin seçilmesidir. Bu da ancak bir anlaşma sonrası gerçekleşebilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu bu yöndeki açıklamayı, bugün Görneç Muhtarlığı ile Serdarlı Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “2. El Magarınası Festivali”nin açılışı sırasında gerçekleştirdiği konuşmada yaptı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun açılışını yaptığı festival, gün boyu sürecek ve köy meydanında kurulan stantlarda el işi ürünler satılacak.

Görneç köy meydanında yer alan festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolak, UBP Milletvekili Zorlu Töre, Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu, Görneç köyü muhtarı Nevzat Akçatepe, köy halkı ve diğer yetkililer katıldı.

Açılışta Eroğlu, Kerimoğlu ve Akçatepe birer konuşma yaptı, Türkiye’nin Soma'da hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Açılışın ardından köy kadın kursu sergisi ve Görneçli kadınların eski köy fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi de Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından açıldı.

Açılışlar sonrası Gençlik Dairesi Folklor Ekibi gösteri sundu, el makarnası ve kamıştan flüt yapımı sergilendi.

Festivalde ayrıca, yok olmaya yüz tutmuş nostaljik motosiklet ve bisiklet sergisi ile satışı gerçekleştirilecek.

Saat13:30’da başlayacak judo gösterisinin ardından saat 14:00’de Gençlik Dairesi İzciler Grubu gösteri sunacak.

Şah Mat Satranç Grubu ile Dörtlü Minikler Futbol Anı Turnuvası ise saat 15:00’de başlayacak.

Gönendere Kültür ve Sanat Derneği Master Grubu’nun gösterisi saat 16:00’da, Görneç Köyü Şahlar Müzik Grubu’nun konseri ise saat 17:00’de yer alacak.

Yiyecek ve içecek stantlarının kurulduğu festivalde çocuklar için yüz boyama, eşek ile köy turu, tarihi yerlerin rehber eşliğinde gezilmesi ise gün boyu sürecek aktiviteler arasında.

Muhtarlık tarafından yapılan açıklamada, Gençlik Dairesi’nden 100 kişilik bir ekibin Görneç köyü dağ eteklerinde 2 gün 1 gece kamp yapacağı da ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.