1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU: 'SPORCULARA EN BÜYÜK TEŞVİK DAHA ÇOK ULUSLARARASI OYUNDA YER ALMALARI'
EROĞLU: 'SPORCULARA EN BÜYÜK TEŞVİK DAHA ÇOK ULUSLARARASI OYUNDA YER ALMALARI'

EROĞLU: 'SPORCULARA EN BÜYÜK TEŞVİK DAHA ÇOK ULUSLARARASI OYUNDA YER ALMALARI'

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, BİLARDO FEDERASYONU HEYETİNİ KABUL ETTİ

A+A-

EROĞLU: “DAHA ÇOK BRANŞTA ULUSLARARASI OYUNLARDA YARIŞABİLİRSEK KIBRIS TÜRK GENÇLİĞİNE EN BÜYÜK TEŞVİK OLUR”

BURCU: “KIBRISLI TÜRKLERİN KIBRISLI RUMLAR İÇİN YAPTIĞI KOLAYLIK, KIBRISLI TÜRKLERİN BAŞKA BİR BRANŞTA ULUSLARARASI FEDERASYONA ÜYE OLMASININ ÖNÜNÜ AÇTI”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk sporcularına en büyük teşvikin, sporun daha çok branşında uluslararası oyunlarda yer almak olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Uluslararası Bilardo Federasyonu’nun üyesi olan Kıbrıs Türk Bilardo Federasyonu yetkililerini kabul etti.

2012 Dünya Gençler 9 Top Bilardo Şampiyonası'nda Berk Mehmetcik’in üçüncü gelmesi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Eroğlu, dünya genelinden oyuncuların yer aldığı bir oyunda Kıbrıslı Türk gencin üçüncü gelmesinin çok önemli olduğunu, Kıbrıslı Türk sporcuların uluslararası turnuvalarda yer almasının da siyasi açıdan önem taşıdığını kaydetti.

Eroğlu, “Daha çok branşta uluslararası oyunlarda yarışabilirsek Kıbrıs Türk gençliğine en büyük teşvik olur” dedi.

BURCU

Kıbrıs Türk Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu ise KKTC’nin 2006 yılından beridir kendi bayrağı altında uluslararası turnuvalarda yarıştığına dikkat çekti

Tanınmış bir federasyon olmalarından dolayı omuzlarında ciddi sorumluluklar hissettiklerini kaydeden Burcu, KKTC’yi uluslararası oyunlarda en iyi şekilde temsil etme, yeni oyuncular yetiştirme ve uluslararası bilardo camiasını ülkeye çekme gibi önemli görevleri olduğunu kaydetti.

Avrupa Bilardo Şampiyonası’nda ikinci, Dünya Şampiyonası’nda ise üçüncü gelen Berk Mehmetcik sayesinde ülke tanıtımına önemli katkıda bulunduklarına inandıklarını kaydeden Burcu, KKTC’nin üyesi olduğu Avrupa Delikli Bilardo Federasyonu’na (EPBF) Kıbrıs Rum kesiminin de üye olabilmesi için EPBF tüzüğünde değişiklik yapılmasına razı olduklarını anlattı.

“KIBRIS TÜRK FEDERASYONLARININ ÜYELİĞİNİN ÖNÜ AÇILDI”

Genel kural olarak bir ülkeden aynı branşta iki federasyonun uluslararası bir federasyona üye yapılmadığını ancak söz konusu ülkede siyasi bir sorun olduğu Birleşmiş Milletler tarafından da tescil edilmesi halinde bir ülkeden iki federasyonun üye olmasına müsaade edilebileceğini anlatan Burcu, Kıbrıslı Türklerin EPBF’ye üye olabilmesi için Kıbrıslı Rumlar adına yaptığı kolaylığının, başka bir branşta Kıbrıslı Rumlar tarafından Kıbrıslı Türkler için yapılmasının önünü açtığını anlattı.

Aşkın Burcu, Avrupa Delikli Bilardo Federasyonu ile KTBF işbirliğinde Girne’de düzenlenen Euro Tour North Cyprus turnuvasına katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Eroğlu’na plaket de takdim etti.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.