1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “SUYUN MİMARI''
EROĞLU: “SUYUN MİMARI''

EROĞLU: “SUYUN MİMARI''

Suyun Mimarı

A+A-

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi’nin mimarının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.   

TÜRKİYE ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU: “SUYUN MİMARI CUMURBAŞKANI ERDOĞAN’DIR”

TÜRKİYE BAŞBAKAN YARDIMCISI TÜRKEŞ: “BEN BİR KIBRISLI AİLENİN ÇOCUĞU OLARAK İKİ TARAF ADINA DA SEVİNMEKTEYİM”

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi’nin mimarının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

Veysel Eroğlu Geçitköy Barajı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada,  Erdoğan’ın proje ile ilgilenmeye Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, KKTC’den bir bakanın ricası üzerine başladığını, Başbakan olunca da projeye hız verildiğini anlattı.

İstanbul’da Adalar’a deniz  altından boru ile su götürdüklerini belirten Eroğlu, KKTC Su Temin Projesi’nde ise çok daha zor koşullarla karşılaştıklarını, zaman zaman derinliğin bin 453 metreye ulaştığını anlattı ve “imdadımıza 1453 ruhu yetişti” dedi.

Eroğlu asrın projesi ile Toroslardan KKTC’ye memba suyu getirildiğini vurgulayarak,  Çamlıbel’de de en modern arıtma tesislerinden birini kurduklarını söyledi.

KKTC’de 477 kilometre ağ ile her yere suyu ulaştıracaklarını kaydeden Veysel Eroğlu,  yıllık 75 milyon metre küp suyun KKTC’nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacağını,  sulu tarım ile KKTC’nin kalkınacağını, adanın yeşilleneceğini söyledi.

Eroğlu,  Geçitköy Barajı’nın etrafında mesire alanı yapılması için çalışmalara başlandığının altını çizerek,  Türkiye Orman ve Su İşeri Bakanlığı olarak KKTC’yi yeşillendirmek için her türlü çabayı sarf ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin su konusunda dünyada ilk üçe girdiğini vurgulayan Eroğlu, 1 milyar 600 milyon TL’ye mal olan projenin yerli kaynak, yerli mühendis ve yerli müteahhitlerce yapıldığını anlattı.

TÜRKEŞ

Türkiye Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş de “hemşehrilerim” diye hitap ettiği konuşmasında  bugün Anadolu ile Kıbrıs’ın  birbiriyle su gibi aziz bir bağla  bağlandığını kaydetti.

Türkeş, Kıbrıslı bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, Türkiye’nin “suyu gönderdim” Kıbrıs Türk halkının da “susuz kalmayacağız” diye sevindiğini kendisinin de her iki  taraftan da sevindiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.