1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU TÜRKİYE YEMEK SANAYİCİLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN BİR HEYETİ KABUL ETTİ
EROĞLU TÜRKİYE YEMEK SANAYİCİLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN BİR HEYETİ KABUL ETTİ

EROĞLU TÜRKİYE YEMEK SANAYİCİLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN BİR HEYETİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’ndan bir heyeti kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’ndan bir heyeti kabul etti.

Kabulde heyete, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de eşlik etti.

Ziyarette konuşan Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, federasyonla ilgili bilgiler verdi.

Fabrika, okul ve hastane gibi yerlerin yemeklerini ürettiklerini dile getiren Bozdağ, ekonomik değer yaratmanın yanında sosyal değer yaratmak için de uğraştıklarını kaydetti.

Obeziteyle  ilgili ciddi mücadeleleri  olduğunu dile getiren Bozdağ, yeni neslin sağlıklı beslenmesiyle ilgili proje çalışmaları olduğunu söyledi.

Bozdağ, Kıbrıs’ta yeniden başlayan müzakere sürecine ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’na desteklerinin tam olduğunu da dile getirdi.

KKTC’ye Türkiye’den su getirilmesi projesinin de kendilerini memnun ettiğini ifade eden Bozdağ, Eroğlu’nun emrinde olduklarını ve ne gerekirse  yapmaya hazır olduklarını da söyledi.

2009-2011 yılları arasında KKTC’nin fahri tarım elçisi gibi çalıştığını söyleyen Bozdağ, KKTC’de üretilen bazı tarım ürünlerine Türkiye’de pazar bulduklarını, hellimi de dünya ve Türkiye’ye taşıyıp pazarlayabileceklerini kaydetti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, suyun gerçekten çok önemli olduğunu dile getirdi ve Türkiye’den KKTC’ye su getirilmesi projesi kapsamında 75 milyon metreküp suyun adaya getirileceğini, bu miktarın proje oturunca 2-3 katına çıkabileceğini belirtti.

KKTC’de su kıtlığı olduğu için topraktan yeterince verim alınamadığını dile getiren Eroğlu, suyun gelişiyle tarımsal faaliyetlerin de artacağını kaydetti.

İleriki yıllarda dünya nüfusu arttıkça açlık oranının da artacağını belirten Eroğlu, suyu elinde tutup tarım ürünü üretenlerin kazanacağını belirtti.

Kıbrıs müzakereleri konusunda federasyonun kendilerine destek vermesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Eroğlu, Türkiye’den kendilerine destek verilmesinin çok olumlu olduğunu belirtti.

Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerinin dış dünyanın da ilgilisini çektiğini ifade ederek, bu ilginin Kıbrıs Türk halkının menfaatleri doğrultusunda artmasının kendilerin memnun ettiğini söyledi.

Kıbrıs’ta iki halkı da memnun ve tatmin edecek   bir anlaşmaya varılmasının memnuniyet verici olacağını dile getiren Eroğlu, bu yönde Türkiye’den  verilecek destek ve beyanların önemini vurguladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.