1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, TUSİAD BRÜKSEL TEMSİLCİSİ KALEAĞASI’NI KABUL ETTİ
EROĞLU, TUSİAD BRÜKSEL TEMSİLCİSİ KALEAĞASI’NI KABUL ETTİ

EROĞLU, TUSİAD BRÜKSEL TEMSİLCİSİ KALEAĞASI’NI KABUL ETTİ

Eroğlu, Kıbrıs Türk halkın anlaşma arzusu içinde olduğunu belirterek, “biz halen Rumların da bizim kadar uzlaşma arzusu içine gireceklerini düşünüyor ve bekliyoruz” dedi

A+A-

EROĞLU: “BİZ HALEN RUMLARIN DA BİZİM KADAR UZLAŞMA ARZUSU İÇİNE GİRECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYOR VE BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkın anlaşma arzusu içinde olduğunu belirterek, “biz halen Rumların da bizim kadar uzlaşma arzusu içine gireceklerini düşünüyor ve bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD) Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası’nı kabul etti.

Kaleağası’na Metin Şadi başkanlığındaki Kıbrıs Türk İşadamları (İŞAD) heyeti eşlik etti.

KALEAĞASI

Kabulde ilk sözü alan TUSİAD Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası, Kıbrıs’ta yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerine işaret ederek, Kıbrıs konusunun uluslararası camianın da gündeminde olduğunu söyledi.

Kıbrıs konusunun, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir çok toplantının konusu olduğunu ifade eden Kaleağası, bugünkü görüşmede son durumla ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan Kıbrıs konusundaki vizyonu hakkında bilgi almanın kendileri için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Kaleağası, Kıbrıs konusunun özellikle Avrupa Birliği, ABD’de siyasetçiler ve iş alemi arasında çözüm ve çözüm sonrasına fikirler ve projeler temelinde konuşulmaya başladığını kaydetti.

Avrupa Birliği ve dünya değişirken, Kıbrıs’tan gelecek bir olumlu enerji ve mesaja, batının şu an çok büyük ihtiyacı olduğu ifade eden Kaleağası, sorunlar çözülürse dünyaya muazzam bir mesaj olacağını söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Kaeağası’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yıllardır devam eden Kıbrıs sorunu hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs sorunu devam etmekle birlikte, karşılıklı gidiş gelişlerin devam ettiğini, bazı iş ilişkilerinin sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, eksik olanın bir anlaşma, kurulacak bir çatı olduğunu söyledi.

Türk tarafının iyi niyetini yıllardır devam ettirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafından bu iyi niyeti göremediklerini kaydetti.

“GERÇEKÇİ ÖNERİLERLE MÜZAKERE MASASINA GELMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Müzakereleri yeni bir liderle sürdürdüklerini anlatan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yeni liderin müzakerelere biraz yükseklerden başladığını, ama müzakereler devam ederken, daha gerçekçi önerilerle müzakere masasına gelmesini beklediklerini belirtti.

Liderler görüşmesinin 15 günde bir yapılmasına karar verildiğini, daha sık tartışma imkanları bulacaklarını anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “biz halen Rumların da bizim kadar uzlaşma arzusu içine gireceklerini düşünüyor ve bekliyoruz” dedi.

İki tarafta yaşanan gerçekler olduğunu, bu gerçekler görmezden gelindiği sürece müzakere masasında olumlu bir tavrın beklenmemesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, yeni liderin artık bazı gerçekleri görmesi ve halkına da bu gerçekleri anlatması gerektiğini söyledi.

KKTC HALKI ÇÖZÜME İLK DEFA BU KADAR İNANIYOR

KKTC halkının ilk defa çözüme bu kadar inandığını bir noktada olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın bu inanç ve düşüncesini ortadan kaldırmamak için müzakere masasında bazı yakınlaşmalar sağlanması gerektiğini vurguladı.

Eroğlu, her iki halkın beklentilerini boşa çıkarmadan bir anlaşmaya varılmasını temenni etti.

Birkaç liderler görüşmesi sonrasında yakınlaşmalar olabileceğine inanç belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, halka net bir mesaj için biraz daha beklenmesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının anlaşma arzusu içinde olduğunu sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.