1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU YBH HEYETİNİ KABUL ETTİ
EROĞLU YBH HEYETİNİ KABUL ETTİ

EROĞLU YBH HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yeşil Barış Hareketi (YBH)’dan bir heyeti kabul etti.

A+A-

Kabulde konuşan YBH Başkanı Doğan Sahir, YBH’nın yıllardır çevre sorunlarıyla uğraşan bir örgüt olduğunu söyledi ve çevre sorunlarının giderek arttığına dikkat çekti.

Çevreyle ilgili işlerin bir elden yürütülmesinin,  yetki karmaşasına izin vermeyen, çevre kayıplarını en aza indiren bir yöntem olduğunu belirten Sahir, bunun tüm dünyada böyle olduğunu kaydetti.

Her yıl çevre sorunlarının “kitapçık” halinde yer aldığı bir yayınları olduğunu anlatan Sahir, ne kadar çok çevre sorunu olduğunu bilmenin önemli olduğunu ifade etti.

Bu bağlamda Çevre Bakanlığının  tek söz sahibi olmasının önemli olduğunu vurgulayan Sahir, bunu Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun da takdir edeceğini düşündüğünü söyledi.

Sahir, Çevre Bakanlığının diğer ülkelerde bakanlığın ötesinde bir makam olduğunu, siyasi mekanizmanın ötesinde bağımsız, teknik ve bilimsel esaslarla çalıştıklarını ve gerekeni yaptıklarını anlattı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da YBH’nin çevreye yönelik ilgi ve duyarlılığını bildiğini; hareketlerini, tavırlarını ve verdikleri mesajları izlediğini söyledi.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın bir arada olduğunu, Çevre Dairesi’nin bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, turizm ön plana çıktığı için çevreyle fazla ilgilenilmediğini belirtti.

Eroğlu, o makamda oturan kişilerin çevreyle ilgilenmesinin, çevre bilincine sahip kişilerin orda görev yapmasının ve çevre hassasiyetinin ülke genelinde aşılanmasının önemli olduğunu belirtti.

YBH’nın büyük uğraş verdiğini, tüm dünya devletlerinin çevre konusuna hassasiyetle yaklaştığını dile getiren Eroğlu, çevre bilinci ortaya çıktıkça insanların çevreye yönelik hassasiyetinin öne çıktığını, bunun güzel bir gelişme olduğunu belirtti.

HÜKÜMET OLUŞUMU

Eroğlu, kısa bir süre olsa da ülkenin hükümetsiz kalmamasının önemli olduğunu da vurguladı.

Kendi görevinin güven oyu alacak bir kişiye hükümeti kurma görevi vermek olduğunu belirten Eroğlu, bu konudaki hassasiyetinin devam ettiğini ekledi.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.