1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU:`KKTC HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE TC’NİN GARANTÖRLÜĞÜ ALTINDA YAŞAMAKTADIR”
EROĞLU:`KKTC HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE TC’NİN GARANTÖRLÜĞÜ ALTINDA YAŞAMAKTADIR”

EROĞLU:`KKTC HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE TC’NİN GARANTÖRLÜĞÜ ALTINDA YAŞAMAKTADIR”

CUMHURBAŞKANI EROĞLU KAYSERİ ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

A+A-

EROĞLU: “MİLLİYET VE DİN UNSURLARININ BİRLİK İLE BERABERLİĞİN DE TEMELİ”

“KKTC  HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE TC’NİN GARANTÖRLÜĞÜ ALTINDA YAŞAMAKTADIR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türkleri ile Türkiye’yi birbirine bağlayan milliyet ve din unsurlarının birlik ile beraberliğin de temeli olduğunu belirtti.

Derviş Eroğlu, KKTC’nin huzur ve güven içerisinde TC’nin garantörlüğü altında yaşamakta olduğunu da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Mustafa Alan başkanlığındaki Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği heyetini kabul etti.

Kabulde Birlik Başkanı Alan, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na, bilim adamı olan ve Kayseri’de sanayinin gelişimine katkı koyan Ahi Evran’ın heykeli, Erciyes Dağı’nın yer aldığı bir tablo ve kayseri haritası hediye etti.

er3.jpg

ALAN

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, KKTC’ye eğitim semineri düzenlemek amacıyla geldiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu da Kayserili olması nedeniyle ziyaret ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ve KKTC’yi yakından takip ettiklerini ve sevdiklerini ifade eden Alan, “Sizin önderliğinizde KKTC’nin önünün açık olduğuna inanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun ataları ile TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün atalarının Kayseri’de aynı mahallede oturduğunu, bundan mutluluk duyduklarını ifade eden Alan, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hakkında da bilgi verdi.

Birliğin 42 odadan oluştuğunu kaydeden Alan, üye sayısının ise 42 bin olduğunu anlattı.

Alan, Cumhurbaşkanının öncülüğünde KKTC’li işadamları ile ticaret yapmaya hazır olduklarını da ifade etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Kayseri’nin en fazla gelişen illerden biri olduğunu, akrabalarını ziyaretlerinde ne kadar geliştiğini görmekte olduğunu belirtti.

Birliğin eğitim seminerini KKTC’de yapmasından duyduğu memnuniyeti de belirten Eroğlu, KKTC’nin küçük bir ülke olduğunu ifade etti.

1571’den beri Kıbrıs’ta Türklük olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, kendisinin atalarının 1800’lerde Kayseri’den Kıbrıs’a geldiğini, daha sonra bazı akrabalarının geri Kayseri’ye döndüğünü ancak akrabaların temas halinde olduğunu anlattı.

TC ve KKTC birlikteliğinin 1974 Barış Harekatı’nı yarattığını ifade eden Eroğlu, Barış Harekatı’na Rumların Kıbrıs’a yaptığı Yunan Darbesi ile olanak sağladığını kaydetti.

Bugün KKTC’nin huzur ve güven içerisinde TC’nin garantörlüğü altında yaşamakta olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, İngiliz İdaresi altında çok zor günler geçiren Kıbrıslı Türklerin azınlığa düşmesine rağmen Türklüklerinden ve Müslümanlıklarından ödün vermediğini ifade etti.

Kıbrıs Türkleri ile TC’yi birbirine bağlayan milliyet ve din olayının birlik ve beraberliğin de temel unsuru olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türkleri’nin 1974’e kadar yokluk içinde çok zor zamanlar geçirdiğini, TC’nin yardımları ile varlığını sürdürdüğünü kaydetti.

TC’den farklı illerden geliş gidişlerle dostluklar ve iş ortaklıkları kurulmakta olduğunu, bunların da Kıbrıs Türkleri’nin KKTC’nin varlığının devamına, TC’ye bağlılığa katkı sağlamakta olduğunu ifade eden Derviş Eroğlu, TC olmasaydı KKTC’nin olamayacağını ifade etti.

er2.jpg

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.