1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EROĞLU’NA DESTEĞİMİZ VE GÜVENİMİZ TAMDIR”
“EROĞLU’NA DESTEĞİMİZ VE GÜVENİMİZ TAMDIR”

“EROĞLU’NA DESTEĞİMİZ VE GÜVENİMİZ TAMDIR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkına huzurlu ve güvenli yaşam sağlayacak bir anlaşma arayışında olduklarını vurgulayarak, “Anlaşma olsun da nasıl olursa olsun diye bir düşüncemiz yok” dedi.

A+A-

EROĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKINA HUZURLU VE GÜVENLİ YAŞAM SAĞLAYACAK BİR ANLAŞMA ARAYIŞINDAYIZ. ‘ANLAŞMA OLSUN DA NASIL OLURSA OLSUN’ DİYE BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK”

SALMAN: “EROĞLU’NA DESTEĞİMİZ VE GÜVENİMİZ TAMDIR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkına huzurlu ve güvenli yaşam sağlayacak bir anlaşma arayışında olduklarını vurgulayarak, “Anlaşma olsun da nasıl olursa olsun diye bir düşüncemiz yok” dedi.

Eroğlu, müzakere masasına çözüm iradesiyle oturulması halinde anlaşmaya varılabileceğini kaydederek, “Müzakerelerin başlangıç safhasındayız. İlerleyen günlerde önümüzü daha iyi görebileceğimizi düşünüyorum” ifadesine yer verdi.

“DESTEĞE VE GÜVENE İHTİYACIMIZ VAR”

Cumhurbaşkanı Eroğlu,  KKTC Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sümmani Salman ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Eroğlu, desteğe ve güvene ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, KKTC Muharip Gaziler Derneği’ne teşekkür etti.

“BİR ANLAŞAMAYA BİRBİRİMİZİN HAKLARINA SAYILI OLMAK KOŞULUYLA VARILABİLİR”

Eroğlu bir anlaşmaya varmanın karşılıklı al-verlerle mümkün olduğunu, bunun için uğraş vereceklerini belirterek, “Bir anlaşmaya birbirimizin haklarına sayılı olmak koşuluyla varılabilir. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Komşularımız masaya da bu bilinçle gelirse anlaşma olmaması için hiçbir neden olmaz” dedi.

“UMARIM DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ MANADA BİR ANLAŞMA YAPMA NOKTASINA GELEBİLİRİZ”

Kıbrıs Türk halkının adada güven içinde yaşayabilmesi için Türkiye’nin etkin ve filli garantisinin devam etmesi gerektiğini de kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk halkının memnun olacağı, ‘Geleceğim bu topraklardadır’ diyebileceği bir anlaşma arayışı içindeyiz.

Umarım düşündüğümüz manada bir anlaşma yapma noktasına gelebiliriz. Önemli olan karşı tarafın da bizim gibi iyi niyetli olmasıdır. Aksi takdirde bir anlaşmaya varmak mümkün değil.”

SALMAN: “EROĞLU’NA DESTEĞİMİZ VE GÜVENİMİZ TAMDIR”

KKTC Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sümmani Salman, müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı Eroğlu’na tam destek verdiklerini ve güvendiklerini belirterek, Kıbrıs Türk toplumunun çıkarlarını gözetecek bir anlaşmadan yana olduklarını vurguladı.

“HÜKÜMETİN BU KONUDAKİ İKİ BAŞLILIĞI BİZİ RAHATSIZ EDİYOR”

Kıbrıs sorunun çözümü konusunda toplumdan tek bir sesin çıkmamasından endişe duyduklarını kaydeden Salman, bazı kesimlerin “barış olsun da hangi şartlarda olursa olsun” görüşünde olduğunu söyledi ve “Hükümetin bu konudaki iki başlılığı da bizi rahatsız ediyor” dedi.

Salman, “Biz de en az sizin kadar bedel ödeyen bir toplumun mensuplarıyız” diyerek, Avrupa Birliği’nin ve Birleşmiş Milletlerin (BM) Maraş ve Türk askerinin adadaki durumu hakkındaki bazı açıklamalarını da eleştirdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.