1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU'NA TBK GAZİLER DERNEĞİ ONUR KURULU BAŞKANLIĞI VERİLDİ
EROĞLU'NA TBK GAZİLER DERNEĞİ ONUR KURULU BAŞKANLIĞI VERİLDİ

EROĞLU'NA TBK GAZİLER DERNEĞİ ONUR KURULU BAŞKANLIĞI VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Türk Barış Kuvvetleri Gazileri Derneği Onur Kurulu Başkanlığı belgesi takdim edildi.

A+A-

EROĞLU: “MÜHİM OLAN BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMAK, AY YILDIZLI BAYRAKLARIN ALTINDA BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE YAŞAMAK”

AKIN: “CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU, GAZİLERİN SORUNLARI İLE KENDİ SORUNU GİBİ İLGİLENDİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Türk Barış Kuvvetleri Gazileri Derneği Onur Kurulu Başkanlığı belgesi takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’na Onur Kurulu Başkanlığı belgesi Dernek Merkezi’nde bugün düzenlenen törenle takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu belgeyi aldıktan sonra yaptığı konuşmada, onursal başkanlık unvanına laik olmak için çalışacağını ifade etti.

Eroğlu, Barış Harekâtları döneminde seferi hastanede görev yaparken kolordu mensuplarına doktorluk yaptığını anlatarak, “Bunlar onur duyduğum gerçeklerdir” dedi.

Barış Harekâtına katılan pek çok askerle devam eden dostluklar kurduğunu anlatan Eroğlu, “1974 önce gelenler ve 1974 sonra gelenler var ancak dini, dili, kültürü ile hepsi bir, hepsinin anavatanı Türkiye” dedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlığını seçenlerle ilişkilerinin hep kardeşlik bağı temelinde geliştiğini vurgulayan Eroğlu, “Mühim olan bu topraklara sahip çıkmak, ay yıldızlı bayrakların altında birlik beraberlik içerisinde yaşamak ve dış dünyaya 1974 Barış Harekâtının yarattığı coğrafya üzerinde kurduğumuz devlete sahip çıkıldığını göstermektir” dedi.

Kıbrıs sorununa bir çözüm bulmak amacıyla yapılan müzakerelerin çok eskiye dayandığına dikkat çeken Eroğlu, “Birçok anlaşmayı ret eden, Kıbrıslı Türk halkının bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşamasını çok gören bir zihniyetle hep müzakere ettik” dedi.

Eroğlu, Ada’da iki devlet ve iki halk bulunmasının adanın bir gerçeği olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının “İyi komşuluk ilişkisi içinde yaşamayı ortaya koymuş” bir halk olduğunu kaydetti.

Devlete sahip çıkmanın önemli olduğuna işaret eden Eroğlu, “Sorunlar olabilir, bunlara bugün var yarın yoktur. Mühim olan vermiş olduğumuz  mücadeleyi bir devlet ile taçlandırılmaktır” dedi.

Kıbrıslı Türk ile Türkiye halklarının birlik beraberliğini çok görenlerin olabileceğini ifade eden Eroğlu, “Mühim olan bizim düşüncemizdir” dedi.

Kapalı Maraş’ın Kıbrıslı Rumların kullanımına verilmesi önerisiyle ilgili Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kapalı Maraş’ın ancak bütünlüklü bir çözüm anlaşmasının parçası olabileceğini, Kıbrıs sorununun parça parça çözülmesinin mümkün olmadığını belirtti.

AKIN

Türk Barış Kuvveleri Gaziler Derneği Genel Sekreteri Kenan Akın, belgeyi Cumhurbaşkanı’na sunmadan önce yaptığı konuşmada, KKTC’yi kendilerine vatan yapan gazilere hiçbir dönem uzak durmayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Dernek Merkezi’ni ziyaret etmesinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Akın, “(Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu) Gazilerin sorunları ile kendi sorunu gibi ilgilendi” dedi..

Kapalı Maraş bölgesinin Kıbrıslı Rumların kullanımına verilmesiyle ilgili olarak Akın, Kapalı Maraş bölgesindeki mülklerin bir Türk vakfına ait olduğunu ve Kıbrıslı Rumların kullanımına verilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.

Belgede, Cumhurbaşkanı “Bizlere daima himayeci, duygu dolu yaklaşımlarınızdan güven alarak, sorunlarımıza baba şefkatiyle yaklaşan zatıâlinizi 8 Temmuz ve 76 numaralı Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantı kararıyla Oybirliği ile Onur Kurulu Başkanı seçtiğimizi arz ederiz” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.