1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU'NDAN KRİTİK UYARISI!
EROĞLU'NDAN KRİTİK UYARISI!

EROĞLU'NDAN KRİTİK UYARISI!

EROĞLU'NDAN KRİTİK UYARISI!

A+A-

EROĞLU: “ANLAŞMA NİYETİNDE OLMAZSANIZ, KENDİNİZE GÖRE GEREKÇELER YARATIR VE MASADAN KAÇARSINIZ. ANASTASİADİS DE BUNU YAPTI”

“2011 YILINDA DA SİSMİK ARAŞTIRMA YAPAN PİRİ REİS GEMİSİ VARDI. O GÜN KAÇMAYANLAR BUGÜN MASADAN KAÇMAK İÇİN GEMİYİ BAHANE ETMİŞLERDİR”

"KKTC’NİN VARLIĞI BENİM ELİMİ GÜÇLENDİREN BİR GERÇEKTİR”

“DEVLETİMİZ OLMASAYDI MASADA İSTEYECEĞİM HAK AZINLIK HAKKI OLACAKTI. ŞİMDİ, DEVLETİMİZ VAR. O YÜZDEN BİZE AZINLIK HAKKI TEKLİF EDEMEZLER”

“BEN NE İSTEDİĞİMİ, HALKIMIN NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasındaki bir-iki yılın Kıbrıs konusu ve Kıbrıs Türk halkının geleceğinin şekillenmesi açısından oldukça kritik bir süreç olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Eroğlu bugün, TMT Mücahitler Derneği Girne Merkez Şubesi ile Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Girne Şubesi’ni ziyaret etti.

Mücahitler ve emeklilerle bir araya gelen Eroğlu ziyaretleri esnasında yaptığı konuşmada, Rum lider Nikos Anastasiadis’in müzakere masasından kaçtığını anımsatarak, “Anlaşma niyetinde olmazsanız, kendinize göre gerekçeler yaratır ve masadan kaçarsınız, Anastasiadis de bunu yaptı” dedi.

“RUM LİDERLİĞİ YILLARCA HALKINA YALANLAR SÖYLEDİ”

Müzakerede pazarlıkların başlayacağı 3’üncü aşamaya geçtiklerini ama bu safhanın görüşmelerini başlatamadıklarını kaydeden Eroğlu şöyle devam etti:

“Rum liderliği yıllarca halkına yalanlar söyledi. Bu yalanlarla kendi halklarını uyutan kişi, müzakerelerin ciddi safhaya geçtiği aşamada kendince gerekçeler yarattı. Sismik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa gemisini bahane ettiler. Halbuki 2011 yılında da sismik araştırma yapan Piri Reis gemisi vardı. O gün kaçmayanlar bugün masadan kaçmak için gemiyi bahane etmişlerdir.”

Halkın, huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği bir anlaşma arayışı içinde olduklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının zaman kaybettirerek Kıbrıs Türk tarafını masada tutma düşüncesini benimsediğini söyledi.

“BEN NE İSTEDİĞİMİ, HALKIMIN NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM”

Müzakerelerin ucu açık bir şekilde devam edemeyeceğini ifade eden Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir 50 yıl daha müzakereler devam edemez. Bir an önce bir anlaşma olmalıdır. Kimsenin Kıbrıs Türkü’nü daha fazla oylamama ve ambargo altında tutma, dünya ile istediğimiz manada entegre olmamızı engelleme hakkı yoktur. Ben halkımın ne istediğini biliyorum. KKTC’nin varlığı benim elimi güçlendiren bir gerçektir. Devletimiz olmasaydı masada isteyeceğim hak azınlık hakkı olacaktı. Şimdi, devletimiz var. O yüzden bize azınlık hakkı teklif edemezler. Ama ben bunu söylediğimde, anlaşma istemediğim ifade ediliyor. Ya da, siyasete yeni soyunan ve cumhurbaşkanı adayı olan bazı arkadaşlar, tanınma istemediklerini söyleyerek söze başlıyorlar. KKTC devleti vardır. Müzakereler bir anlaşma olsun diye yapılıyor. Bir anlaşma olmazsa ne olacak? ‘Gelin onu da konuşalım’ dediğimiz zaman ‘Eroğlu anlaşma istemez’ diyorlar. Beni bu sözler alakadar etmez. Ben ne istediğimi, halkımın ne istediğini biliyorum.”

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ ÖNEMLİ”

Varılacak anlaşmada bugünden daha iyi ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin şart olduğunu vurgulayan Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki bir-iki yıl içerisinde çok önemli günler yaşanacağını söyledi.

Bu süre içerisinde müzakerelerin şöyle ya da böyle sonuç alıcı bir noktaya gelebileceğine inandığını belirten Eroğlu, “Biz ortaya çıkacak her iki tabloya göre kendimizi hazırlamış vaziyetteyiz” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN GÖREVLERİ ANAYASA’DA BELLİDİR”

Bu yüzden seçime aşırı hassasiyet gösterilmesi çağrında da bulunan Eroğlu şöyle devam etti:

“Bazı arkadaşlarımız Cumhurbaşkanı’nın görevleri ile hükümetin görevlerini, başbakanın görevlerini bir birine karıştırıyor. Halka doğruları söylemiyorlar. İcra makamı hükümettir. Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’daki görev ve yetkilerine, andına baksınlar ve halka yalan söylemesinler. Ben halkımıza hep inandım, güvendim, yine inanıyor ve güveniyorum.”

FAHRİOĞLU: “SEÇİMLERDE EROĞLU’NA TAM DESTEK OLACAĞIZ”

TMT Mücahitler Derneği Girne Şube Başkanı Metin Fahrioğlu, ziyaret esnasında Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu aralarında görmekten mutlu ve gururlu olduklarını ifade ederek, seçimlerde Eroğlu’na tam destek olacaklarını söyledi.

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Girne Şube Başkanı Hasan Öztürk de, dernek üyelerinden büyük bir kısmının seçimlerde Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu destekleyeceklerini söyleyebileceğini ifade etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Eroğlu’na bugünkü ziyaretleri esnasında, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Milletvekilleri Ersin Tatar, İzlem Gürçağ, Ergün Serdaroğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile UBP Girne Milletvekili ve Girne İlçe Başkanı Kutlu Evren de eşlik etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.