1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU’NDAN RUM KESİMİNE GÖNDERME!
EROĞLU’NDAN RUM KESİMİNE GÖNDERME!

EROĞLU’NDAN RUM KESİMİNE GÖNDERME!

Rumlar tabii hayal görüyor!

A+A-

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, KKTC’ye asrın projesi ile su götürülmesinin ardından Kıbrıs Rum kesiminin, Türk tarafındaki gayrimenkul fiyatlarının artacağı yönündeki endişelere değinerek, “Rumlar tabii hayal görüyor. Dolayısı ile sudan bahaneler ile bir takım hususlarını dile getirmesinler. Bunlar sudan bahanedir” dedi.

Bakan Eroğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi ve seçim bölgesi afyonkarahisar’da, Bolvadin ilçesinde gerçekleştirilen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Namaz kılmak için girdiği cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, gazetecilerin son günlerde gündeme gelen ‘El-Nino yağışları’ uyarısı konusunda açıklamalarda bulundu. Yağışlar konusunda vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyen Bakan Eroğlu, “Sel baskınları konusunu duyurduk. Hatta ben bütün birimlere talimat verdim. Bilhassa Marmara, Ege ve Akdeniz’e kadar olan kıyı kesiminde bugünden itibaren bilhassa Cuma günü büyük bir kuvvetli yağış geliyor. Tabi buna karşı herkesin dikkatli olması lazım. Bunu da buradan duyuruyoruz. Bütün Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz bütün kurumlara, valiliklere, kamu kurumlarına, belediyelere ve diğer Devlet Su İşleri (DSİ) gibi bunların hepsine yazılı uyarı gönderdi ikaz, erken uyarı sistemi ile dolayısıyla bütün vatandaşlar tedbirli olması lazım. Dere yataklarına yakın olmaması lazım. Kamu kurumlarının her hangi bir kesimde müsait olmayan menfez veya köprüler varsa bunları açması lazım. Tıkanan yerler varsa şişe ağzı dediğimiz bazı kesitler var onlarda su kabarıyor bazı maalesef geçmişte yapılmış köprüler, menfezler hatalar var onların önlerinin açılması lazım. Vatandaşlar dikkatli olursa inşallah bir sıkıntı olmadan atlatırız. Allah inşallah bir mal ve can sıkıntısı göstermez” diye konuştu.

“KENDİLERİNE BAKSALAR İYİ OLUR”

Bakan Eroğlu, bir başka gazetecinin ise bazı haberlere de konu olan ‘Kıbrıs Rum kesiminin Birleşmiş Milletler, KKTC ve Türkiye’ye gizli notu ile gönderdiği, suyun Kıbrıs’ta mülkiyet fiyatlarını arttıracağı ve Rum kesiminin kamulaştırma yapamayacağı yönünde bazı bilgiler yayınlamış, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Rumlar tabii hayal görüyor. Tamam orası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) dolayısı ile kendilerine baksalar iyi olur. Orada biz su veriyoruz. Bu su baraj suyudur diye Cumhurbaşkanımız KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, onlara hep belirttik. Bu su yani hayat için var. Dolayısı ile sudan bahaneler ile bir takım hususlarını dile getirmesinler. Bunlar sudan bahanedir tamamen.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.