1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU'NDAN TALAT’A... "GERGİNLİKTEN MEDET UMUYOR”
EROĞLU'NDAN TALAT’A... "GERGİNLİKTEN MEDET UMUYOR”

EROĞLU'NDAN TALAT’A... "GERGİNLİKTEN MEDET UMUYOR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın “akla hayale gelmeyecek iddialarla kendisine suçlamalar yönelttiğini” belirtti

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın “akla hayale gelmeyecek iddialarla kendisine suçlamalar yönelttiğini” belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Eroğlu, “Devletimizin İkinci Cumhurbaşkanı olduğu için saygı çerçevesinde kendisine yanıt vermeye çalışıyorum ama belli ki gerginlikten o da medet umduğu için dostluk yerine bana saldırmayı tercih ediyor” dedi.

Talat’ın UBP içinde meydana gelen gelişmeleri yorumlarken kendisini partiyi bölmekle suçladığını kaydeden Eroğlu, “Talat maalesef yanlış bir tutum içindedir” diye konuştu.

Geldiği noktaya sadece halka güvenerek geldiğini vurgulayan Eroğlu, bundan sonra da halkıyla beraber yürümeye devam edeceğini kaydetti.

“HAKSIZ VE YANLI”

Talat’ın haksız ve yanlı bir şekilde kendisini “UBP’yi bölmek için entrika yapmakla” suçladığını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

“Kendisine soruyorum; sözkonusu eski 8 UBP milletvekili erken seçim ve hükümete güvensizlik önergesi verilmesi antlaşmasını Sayın Talat’ın içinde yer aldığı Cumhuriyetçi Türk Partisi, Demokrat Parti, Toplumcu Demokrasi Partisi ile mi; yoksa benimle mi yaptı? Entrika nerede var? Varsa kim yaptı? Eğer bir entrika sözkonusu ise neden Sayın Talat partisi CTP’yi daha önce uyarmadı da işler bu noktaya geldi..?”

Talat’ın birçok kez televizyon ve gazetelerde aleyhine konuşmalar yapmasına rağmen çok mecbur kalmadıkça konuşmadığını, demeç vermediğini, sadece mecbur kaldığı zamanlarda görüş belirttiğini ve bunda da belirli bir saygı çerçevesini aşmamaya özen gösterdiğini kaydeden Eroğlu, “Talat akla, hayale gelmeyecek iddialarla bana saldırarak, beklenti içinde olduklarının, umut ettiklerinin gerçekleşmesi için çabalarını artırmış durumdadır. Olabilir” ifadelerini kullandı. Eroğlu, “herkesin her şeyi umut etme hakkı bulunduğunu, ancak bunu olmadık şeyleri varmış gibi göstererek yapmaması gerektiğini” de ifade etti.

Mecbur kalmadıkça Talat’a yanıt vermemeye devam edeceğini belirten Eroğlu, şunları ekledi:

“Ancak şunun altını çizmekte fayda görüyorum: Her ne halse 35 yıl içinde fiilen bulunduğum UBP ile ilgili bana ‘karışma’ diyenler veya bunu empoze etmeye çalışanlar, kendileri şu veya bu şekilde UBP’ye müdahale ediyorlar, UBP’deki gelişmeleri yorumluyorlar. Bırakınız bunu, daha da öteye giderek başka öngörü veya tahminlerde bulunma, senaryolar ortaya koyma hakkını da kendilerinde görüyorlar. Takdir halkımızındır…”

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.