1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EROĞLU’NUN ADAY OLMASI İÇİN GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”
“EROĞLU’NUN ADAY OLMASI İÇİN GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

“EROĞLU’NUN ADAY OLMASI İÇİN GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

“EROĞLU’NUN ADAY OLMASI İÇİN GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

A+A-

“EROĞLU’NUN ADAY OLMASI İÇİN GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde tek gündeminin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu desteklemek olduğunu söyledi.

Özgürgün katıldığı bir televizyon programında, Derviş Eroğlu’nun Ulusal Birlik Partisi’nin onursal başkanı olduğunu vurgulayarak, Eroğlu’nun sağın da lideri olduğunu kaydetti.

“ULUSAL BİRLİK PARTİSİ’NİN EROĞLU DIŞINDA BİR ALTERNATİFİ OLAMAZ”

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Eroğlu’nun uzun yıllar Ulusal Birlik Partisi’nin başkanlığını ve ülkenin başbakanlığını yaptığına dikkat çeken Özgürgün, “Ulusal Birlik Partisi’nin Eroğlu dışında bir alternatifi olamaz” dedi.

Hüseyin Özgürgün, adaylık kararının Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun vereceği bir karar olduğunu belirterek, “Biz de o kararı vermesi için elimizden gelen artıyı koyacağız. Aday olması için gereken her şeyi yapacağız. Bu çok net.Çünkü onun adaylığı bizim için çok önemlidir. Duruşu, devlet adamlığı, tecrübesi ve deneyimiyle bu işi götürebilecek bir liderdir” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı bir liderlik işidir” diyen Özgürgün, “Lider seçeceksek, Ulusal Birlik Partisi’nin de, sağın da ve şu anda ülkenin de lideri durumunda olan Sayın Cumhurbaşkanımıza net desteğimizi ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Özgürgün, Eroğlu’nun aday olması gerektiğini ve aday olması için de ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Eroğlu’nun aday olmaması durumunun sonra düşünülecek bir husus olduğunu ifade eden Özgürgün, şu an için sadece Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun adaylığına odaklandıklarını söyledi.

ARABACIOĞLU’NUN İSTİFASI

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasını da değerlendiren Özgürgün, bir bakanın istifasını başbakan yerine bir diğer bakana sunmasının “komik” olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı’na en fazla eğitim yılının başında ihtiyaç olduğunu kaydeden Özgürgün, “Bu dönemde istifa sanki de bu yükü kaldıramazmış gibi bir durum ortaya çıkardı” dedi.

“Nerede bir sıkıntı olsa bırakıp kaçacakmış gibi bir halleri zaten vardı” diyen Hüseyin Özgürgün, “Bu hükümetin ölü doğduğunu biz zaten kurulduğu günden beri söylüyoruz” şeklinde konuştu.

“İSTİFANIN MUHTABI, HÜKÜMETİN BAŞI OLAN BAŞBAKAN”

İstifayı kabul etmediğini açıklayan Serdar Denktaş’ın da bir bakan olduğunu ve istifanın muhatabının hükümetin başı olan Başbakan olduğunu vurgulayan Özgürgün şöyle devam etti:

“Başbakanın varlığı yokluğu belli değil. Belki de Arabacıoğlu bu yüzden şaşırmıştır. Olayın muhatabı başbakandır. Partiden mi istifa ediyor yoksa milletvekilliğinden mi istifa ediyor o da belli değil. Ne olduğunu kimse anlayamadı.”

Hüseyin Özgürgün, hükümetin bir keşmekeş ve komedi içerisinde hükümetçilik oynadığını ileri sürdü.

Aynı durumun sadece eğitimde değil diğer tüm alanlarda da yaşandığını savunan Özgürgün, “Nasıl bir rotada gittiğini hükümetin kendisi dahi bilmiyor” dedi.

Hüseyin Özgürgün, birçok sektörde sorunlar yaşanmasına rağmen, bunlara çözüm bulması gereken hükümetin “dur bakalım” , “bekleyin bakalım” , “bir gidelim bakalım” , “idare edelim” , “Serdar beyi de idare edelim” gibi oyalamalarla gün geçirdiğini savundu.

SORUNLAR ORTADA DURUYOR

Sorunların ortada durduğunu ve her geçen gün büyüdüğünü savunan Özgürgün, daha önceden ifade etmiş oldukları gibi bütçe açığının 600 milyona ulaştığını ileri sürüdü.

Ekonomik dengeler kötü sinyaller verirken hükümetin farklı şeylerle uğraştığını dile getiren Özgürgün, “O istifa ettiydi, bu istifa ettiydi. İstifa kabul edildiydi, edilmediydi. Başbakan var mıydı yok muydu gibi şeylerle uğraşıyorlar” dedi.

Arabacıoğlu’nun istifasının hükümetin sıkıda kaldığında bırakıp gideceğini kanıtı olduğunu savunan Özgürgün, hükümetin “ikiyüzlülük ve yalan politikası” yürüttüğünü ileri sürdü.

“Özkan bey ve heyeti işi yalan ve ikiyüzlülükle götürmeye çalışıyor” diyen Özgürgün, yaşananları endişeyle izlediklerini kaydetti.

Özgürgün, muhalefetin her zaman alternatif olduğunu belirterek, “O kadar beceriksiz bir hükümet var ki muhalefet olarak neyi denetleyeceğimizi şaşırdık” dedi.

Hüseyin Özgürgün, “Yapılan bir şey yok. Bir keşmekeş bir kaos, üstüne üstlük bir istifa nasıl olur gibi temel meseleleri bile bilmeyen bir hükümet söz konusu” şeklinde konuştu.

“Doğru mu, yanlış mı yapıyor diye iş yapanı denetlerler, hiçbir şey yapmayan hükümeti biz nasıl denetleyelim” diye soran Özgürgün, “Denetlenecek olanların hepsi yüz karası” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.