1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU’NUN, BIDEN’I KABULÜ RUM BASININDA
EROĞLU’NUN, BIDEN’I KABULÜ RUM BASININDA

EROĞLU’NUN, BIDEN’I KABULÜ RUM BASININDA

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın dün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na gerçekleştirdiği ziyaret, Rum basınında yer aldı.

A+A-

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın dün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na gerçekleştirdiği ziyaret, Rum basınında yer aldı.

Politis gazetesi: “Sembolsüz ve Fazla El Sıkışması Olmadan – Kıbrıs Türk Liderin İşgal Altındaki Lefkoşa’daki Evinde Gerçekleşen Biden-Eroğlu Görüşmesi Neredeyse Bir Saat Sürdü” başlıkları altında verdiği haberinde, Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın dün akşam üzeri gerçekleşen görüşmesinin “tuhaf bir ortamda” yapıldığını iddia etti.

Gazete, Biden’ın Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’ndaki ikametgahına gelişinin ardından kısa bir süre aracında beklemesi gerektiğini, ardından da tipik bir tokalaşma yapan Biden ve Eroğlu’nun içeri girdiklerini yazdı.

Gazete, Biden ve Eroğlu’nun sadece bir anlığına, gazetecilerin talebi üzerine dönerek poz verdiklerini iddia ederken, mevcut ortamın bir diğer göstergesinin ise, çok yakından fotoğraf çekmek isteyen bir gazetecinin ABD’liler tarafından uzaklaştırılmak istenmesi ve Eroğlu’nun danışmanlarıyla sağlanan uzlaşı sonrasında uzaklaştırmanın yapılmaması olduğunu öne sürdü.

Biden’ın Eroğlu’ya görüşmesinin, Anastasiadis’le gerçekleştirdiğinden daha uzun, yaklaşık bir saat sürdüğünü de vurgulayan gazete, görüşmeye Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Kudret Özersay’ın da katıldığını belirtti.

Haberde, Biden-Eroğlu görüşmesinde, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tercümanının da hazır bulunduğu iddia edildi.

Gazete, Eroğlu’nun görüşme sonrasında yaptığı açıklamaya da haberinde yer verdi.

Fileleftheros gazetesi konuya ilişkin haberini: “Eroğlu’nun Biden’e Kurmak İstediği Oyunlar” başlıkları altında verirken, Biden-Eroğlu görüşmesinde “diplomatik olay” yaşanmasına ramak kaldığı yorumunda bulundu.

Gazete, Biden’ın Eroğlu ile görüşmesinin, Cumhurbaşkanlığı sarayının yanındaki Eroğlu’nun evinde gerçekleştiğini ve Biden’ın konvoyunun, buluşma alanına, kullanılmayan demir kapıdan geçerek girdiğini belirtirken, ABD Başkan Yardımcısı’nın, “binanın kapısı kapalı olduğu için üç dakika arabada beklemek zorunda kaldığını” öne sürdü.

Biden’ın fotoğraf çekilmesi amacıyla Eroğlu’yla el sıkışmaktan ve görüşme sonrasında da binanın merdivenlerinde Eroğlu’yla fotoğraflanmaktan kaçındığını iddia eden gazete, söz konusu binada KKTC’ye ait sembollerin bulunmamasına karşın, yandaki Cumhurbaşkanlığı binasında sembollerin bulunduğunu vurguladı.

Gazete, yaklaşık bir saat süren Biden-Eroğlu görüşmesinde Müzakereci Kudret Özersay ve Eroğlu’nun Diplomasi Özel Danışmanı ve Sözcüsü Osman Ertuğ’un da hazır bulunduklarını belirtti.

Haravgi gazetesi de haberini: “Sembolsüz” alt başlığıyla yansıttı ve Eroğlu’nun Biden’ı kapıda karşılamakta gecikmesine değindi.
Alithia gazetesi ise haberini: “Sadece Bir Görüşmeydi – ABD Başkan Yardımcısı Birlikte Fotoğraf Çektirmeyi Kabul Etmeyince Kararsız Kalan Eroğlu’na Resmi Davrandı”.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.