1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU'NUN KIZI HAKKINDA ŞOK İDDİALAR!
EROĞLU'NUN KIZI HAKKINDA ŞOK İDDİALAR!

EROĞLU'NUN KIZI HAKKINDA ŞOK İDDİALAR!

Eroğlu'nun kızı hakkında şok iddialar! Ortalık bir bnirine girdi...

A+A-

Saray açıklama yapar mı?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Dr. Derviş Eroğlu’nun göreve başlaması ile birlikte, yurt dışı seyahatlerine yönelik işlemlerde çok önemli oranda kızının sahip olduğu seyahat acentesini tercih ettiği iddiaları konuşuluyor. İddiaları ‘Cumhurbaşkanlığı’ kaynaklarından da doğruladı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda son 4 yıllık ‘yurt dışı’ ziyaretleri için bilet ve rezervasyon işlemleri hangi seyahat acentelerinden yapıldı?

2010’dan bugüne Cumhurbaşkanı’nın ve heyetinin yurt dışı ziyaretleri NE KADARA mal olmuştur?

Yapılan bu ziyaretler ve harcamalara yönelik döküm nedir?

Hangi seyahat acentesine NE KADAR ödeme yapılmıştır?

Cumhurbaşkanlığı’nın yurt dışı seyahatlerinde, bilet ve rezervasyon işlemleri için “çok önemli oranda” Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun kızına ait ‘seyahat acentesi’nin tercih edildiği iddiaları yeni bir tartışmayı gündeme getirdi: “Devlet harcamalarında kriterlere yönelik boşluk mu var?”
Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun kızı Aslı Eroğlu Saray’da ‘Danışman’ olarak görevini sürdürürken, ‘yurt dışı’ seyahatleri için bir diğer kızı Resmiye Canaltay’a ait Res-Tur’un ‘yoğunlukla’ kullanıldığı iddiaları, farklı kaynaklarca doğrulandı.

Saray açıklama yapar mı?

“Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda son 4 yıllık ‘yurt dışı’ ziyaretleri için bilet ve rezervasyon işlemleri hangi seyahat acentelerinden yapıldı?”
Bu ‘döküm’ Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanır mı?
İşte tüm bu sorulara yanıt verilmesi durumunda, tartışma, çok daha ciddi bir temel üzerinden ilerleyebilecek.
Özellikle “şeffaflık” ve “temiz toplum” talebiyle Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan kimi isimlerin bu gelişmelerden rahatsız olduğu da öne sürülürken, gözler, iddialar sonrasında yetkili makamlara çevrildi.

‘Yasal’ sorun yok!. Mesele “etik”

Eroğlu'nun seçildiği günden bugüne yaptığı birçok yurt dışı ziyaretini kızının şirketi RES-TUR'dan satın aldığı iddiası sonrası, konu bir Sayıştay uzmanı ile konuşuldu.
İsim vermek istemeyen yetkili, “Yasa dışılık yok, yasal boşluk var, mesele etik üzerinden tartışılmalı” dedi, şunları ekledi:
“Yasa dışı bir uygulama ya da yolsuzluktan söz etmek doğru değil. Meseleyi ancak etik üzerinden ele alabiliriz. Bu tür harcamaların da ihale kapsamında düzenlenmesi gerekiyor. Böyle bir iddia varsa Cumhurbaşkanlığı ilgili dökümleri kamuoyuna açıklamalı.”

Saray kaynakları doğruluyor

Resmi kaynaklar Cumhurbaşkanlığı'nın düzenlediği yurt dışı ziyaretlerinin önemli çoğunluğunun RES-TUR üzerinden yapıldığını doğruluyor. Cumhurbaşkanı'nın kızına ait şirket üzerinden yapılan yurt dışı organizasyonları Saray çevrelerinde de rahatsızlığına neden olurken, konu 'aile ilişkileri' bağlamında yorumlanıyor. Cumhurbaşkanlığı'nı herhangi bir şirket ile çalışmaya, ya da çalışmamaya zorlayacak bir yasal düzenleme bulunmuyor. Yani Cumhurbaşkanı yurt dışı ziyaretlerini, uçak biletlerini istediği şirketten satın alabiliyor.

Daha sonrasında ise;

CUMHURBAŞKANILIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu, “Saray Acentesi” başlığı ile manşetine taşıdığı haberle ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kızı Resmiye Canaltay'ın seyehat acentesi Res-Tur'dan kesilen uçak biletlerle ilgili herhangi yasa dışı uygulama olmadığına vurgu yapılırken, haberde Saray'a yönettiği soruları yanıtsız kaldı. 

Saray'dan yapılan resmi açıklama şöyle

“Cumhurbaşkanlığından resmi temaslar için yurtdışına yapılan seyahatler bağlamında satın alınan uçak biletleri ile ilgili herhangi etik ya da yasa dışı uygulamanın olmadığı” vurgulandı.

Açıklamada Cumhurbaşkanı’nın ailesinden bir ferdin Cumhurbaşkanlığı’nda danışmanlık görevi üstelenmesi gibi bir durumun da söz konusu olmadığı kaydedildi.

“Kıbrıs Türk Basını özgürdür ve yalana, asılsız iddiaya, karalamaya yönelmediği sürece yazdıkları ile ülkemize, halkımıza değerli hizmetler sağlayacağı kuşkusuzdur. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman basın özgürlüğüne ve medyamıza büyük değer vermiş, basın özgürlüğünün, doğru haberciliğin önemini vurgulamışlardır.

Gazetenin bugünkü manşet haberinde yer alan iddialar ise propaganda maksatlıdır ve doğruları yansıtmamaktadır.
Cumhurbaşkanlığından resmi temaslar için yurtdışına yapılan seyahatler bağlamında satın alınan uçak biletleri ile ilgili herhangi bir etik ya da yasa dışı uygulama söz konusu değildir. Söz konusu biletler devletin diğer resmi kurum, kuruluşlarında olduğu gibi değişik zamanlarda koşullar da göz önünde bulundurularak farklı-farklı acentelerden alınmaktadır.
Belirtmekte fayda görüyoruz ki Cumhurbaşkanlığı’nın bu gibi harcamaları gizli olmayıp diğer devlet kurum, kuruluşları gibi Sayıştay Başkanlığı’nın denetimine tabidir ve tüm bilgiler gereği gibi ilgili devlet birimleri ile anında paylaşılmaktadır.

Cumhurbaşkanımızın aile fertlerinden herhangi birinin Cumhurbaşkanlığı’nda danışman olarak çalışması, maaş ve/veya benzeri bir ödenek alması da söz konusu değildir.
Konunun hassasiyetine binaen değerli kamuoyumuzun bilgisine saygıyla arz ederiz.”

Yeni Düzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.