1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU,TEŞEKKÜR EDEREK KUTLADI
EROĞLU,TEŞEKKÜR EDEREK KUTLADI

EROĞLU,TEŞEKKÜR EDEREK KUTLADI

Dünyada yaygınlaşıp kökleşmesinden dolayı;

A+A-

EROĞLU, MARCONI’YE TEŞEKKÜR ETTİ VE CITTASLOW ÖRGÜTÜNÜ KUTLADI

MARCONI: “DÜNYADA HERKES BİR KOŞUŞTURMACA İÇİNDE... KOŞARKEN DÜNYANIN VE İNSANLARIN GÜZELLİKLERİ ANLAŞILMIYOR”

“DURMAK, DOĞANIN VE GÜZELLİKLERİN, DOSTLUKLARIN FARKINA VARMAK İÇİN CITTASLOW DİYORUZ”

“KIBRIS TÜRK HALKINI VE CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU DERİN BİR SAYGIYLA SELAMLIYORUM, MİSAFİRPERVERLİĞE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin Uluslararası Yavaş/Sakin Şehirler Örgütü’ne (Cittaslow) katılmasına katkılarından dolayı örgüt başkanı Gian Luca Marconi’ye teşekkür etti.

Eroğlu, Cittaslow hareketinin dünyada yaygınlaşıp kökleşmesinden dolayı da Cittaslow örgütünü kutladı.

Kıbrıs’ın ilk ve şu ana kadarki tek cittaslow ünvanlı yerleşim birimi Yeniboğaziçi Belediyesi’nin davetlisi olarak KKTC’de bulunan Uluslararası Yavaş/Sakin Şehirler Örgütü Başkanı Gian Luca Marconi, amaçlarının “insan sağlığının korunması, tüm insanların eğitim hakkından yararlanması ve insanlar arasında dostluk, kardeşlik ve barış duygularının sağlanması” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, saat 11.00’de Cittaslow Örgütü Başkanı Gian Luca Marconi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Heyete, Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Cemal Biren de eşlik etti.

Konuk heyetle görüşmesinde, “Cittaslow” akımı hakkında bilgiler alan ve İtalya’dan gelen konuklarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, aynı zamanda tıp doktoru olan Gian Luca Marconi’ye, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin “cittaslow” şehirler arasına katılarak bu ünvanı kazanmasına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Cittaslow’un güzel bir hareket olduğunu ve tüm dünyada kökleşip yaygınlaşmaya başladığını ifade eden Eroğlu, Marconi’yi kutladı.

MARCONI HALKI VE CUMHURBAŞKANI’NI SELAMLADI, MİSAFİRPERVERLİĞE TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı’yla görüşmelerinde konuşan Cittaslow Örgütü Başkanı Gian Luca Marconi de, Kıbrıs Türk halkını ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu derin bir saygıyla selamladığını belirtti ve gerek Yeniboğaziçi Belediyesi’ne, gerekse tüm halka, adaya geldikleri andan itibaren kendilerine gösterdikleri sıcak ilgi ve misafirperverlik için teşekkür etti.

Marconi, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin geçtiğimiz kasım ayında dünyadaki 183 cittaslow arasına katıldığını hatırlatarak, bu ünvanı, nüfusu 50 bini geçmeyen, belirli şartları yerine getiren ve özellikler taşıyan şehirlerin alabildiğini anlattı.

Avrupa ülkeleri yanında, ABD, Avustralya, Çin, Kore, Kanada gibi birçok ülkeden 183 şehrin Cittaslow üyesi olduğunu ifade eden Marconi, 1999 yılında “slowfood”la başlayan Cittaslow hareketinin, şu anda ayrı örgütlenmeyle devam ettiğini; şehirlerin ve insanların ihtiyaçlarını karşılayarak, yaşam koşullarını iyileştirmek için çalıştıklarını söyledi

“SEMBOLÜMÜZ SALYANGOZ... KOŞARKEN DÜNYANIN GÜZELLİKLERİ ANLAŞILMIYOR”

Cittaslow Örgütü Başkanı Gian Luca Marconi, özetle şu bilgileri verdi:

“Sembolümüz salgangozdur. Salyangoz yavaş hareket eden bir hayvandır. Düşünüş tarzımız odur. Ancak yavaşlığı ‘geç kalmak’ diye algılamıyoruz. Dünyada bugün herkes bir koşuşturmaca içinde. Koşarken dünyanın ve insanların güzelliklerini anlayamıyorlar. Durmak, doğanın ve güzelliklerin, dostlukların farkına varmak için Cittaslow diyoruz. Cittaslow vatandaşların hayatın her alanına katılmaları demektir. Doğayla uyum içinde, doğayı bozmadan, insanların sosyo-ekonomik yaşam düzeyini yükseltmektir. Doğal dengeyi bozmamak lazım. Cittaslow, çöplerin ayrıştırılarak yeniden dönüştürülmesini de içeriyor.

Cittaslow, kaliteli ve doğal turizm demektir. Eski yapıların yıkılarak yerlerine beton yığınları yapılmasını değil, eski yapıların restore edilmesini içerir.

Bizim felsefemizde, köylülerin toprağı işlemesi, doğal mamüller çıkararak halka sunması vardır. Cittaslow, tarımla uğraşanlara yardım eder.”

Marconi sözlerinin sonunda, insan sağlığının korunması, tüm insanların eğitim hakkından yararlanması ve insanlar arasında dostluk, kardeşlik ve barış duygularının sağlanmasını” amaçladıklarını vurguladı.

Ziyarette, karşılıklı hediye takdimleri de yapıldı.

Cittaslow heyeti bugün sırasıyla, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Mimarlar Odası yetkilileriyle bir araya gelecek.

Heyet, yarın Yeniboğaziçi Belediyesi sınırları içindeki köylerde incelemeler yapacak, köylülerle toplantıya katılacak ve Yeniboğaziçi Belediyesi’nin cittaslow çalışmalarının yönlendirilmesine katkıda bulunacak.

Konuk İtalyan heyet, pazar sabahı erken saatlerde adadan ayrılacak.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.