1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
EROİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

EROİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Eroin soruşturması tamamlandı

A+A-

Ercan Havalimanı’nda Narkotik ekipleri tarafından 29 Ağustos tarihinde ele geçirilen 400 gram eroin türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde ile ilgili polis soruşturması tamamlandı. Dün yeniden yargı huzuruna çıkarılan zanlılar Olcay Yanar, Erkan Yeşilyayla ve Nevzat Ünal yargılanıncaya kadar teminat şartlarına bağlandı.

Abbas ELMAS

Ercan Havalimanı’nda Narkotik ekipleri tarafından 29 Ağustos tarihinde ele geçirilen 400 gram eroin türü uyuşturucu madde ile ilgili polis soruşturması sürüyor. Dün de ek tutukluluk talebi ile yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılan zanlılar Olcay Yanar, Erkan Yeşilyayla ve Nevzat Ünal hakkında 3 gün daha tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Metin Düzener, zanlı Olcay Yanar, Erkan Yeşilyayla ve Nevzat Ünal’ın “Toplam 800 gram uyuşturucu madde ithali, alma, verme ve tasarruf” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını ifade eden polis çavuşu Düzener, Zanlı Olcay Yarar’ın TC vatandaşı, Erkan Yeşilyayla’nın TC ve KKTC vatandaşı olup benzersuçlardan sabıkası olduğunu ve şartlı tahliye ile serbest olduğunu, zanlı Nevzat Ünal’ında KKTC vatandaşı olduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.Düzener, tüm zanlıların da mahkeme safhasında hazır bulunabilmeleri maksadı ile davaları görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit, KKTC’de yasal bağı olmayan Olcay Yarar’ın ve benzer suçları bulunan Erkan Yeşilyayla’nın davaları görüşülünceye değin 2 ay süre ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini emretti.

Raşit, zanlı Nevzat Ünal’ın ise yurt dışına çıkışının yasaklanması, KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalaması, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispat-i vücut yapması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.