1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROİN ZANLILARI TUTUKSUZ YARGILANACAK
EROİN ZANLILARI TUTUKSUZ YARGILANACAK

EROİN ZANLILARI TUTUKSUZ YARGILANACAK

Eroin zanlıları tutuksuz yargılanacak

A+A-

Gazimağusa’da tasarrufunda yaklaşık 3 gram eroin ile tespit edilen İ.D ve İ.D’ye söz konusu maddeyi sattıkları iddia edilen T.Ç ile H.G dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı. Zanlılar davaları görüşülene kadar teminat şartlarına bağlandı.

Abbas ELMAS

Gazimağusa’da tasarrufunda yaklaşık 3 gram eroin türü olduğu düşünülen uyuşturucu madde bulunan İ.D ve söz konusu maddeyi Lefkoşa’dan satın aldığı iddia edilen T.Ç ve H.G dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak teminatla serbest bırakıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç, zanlıların 25 Kasım tarihinde meydana gelen “Uyuşturucu madde tasarrufu, ithali ve verme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Zanlı İ.D’ye Mağusa bölgesinde düzenlenen narkotik operasyonunda tasarrufunda yaklaşık 3 gram eroin türü olduğuna inanılan madde ele geçirildiğini ifade eden Sevinç, zanlıdan alınan bilgide söz konusu maddeyi Lefkoşa’da T.Ç ile H.G’den aldığının öğrenildiğini kaydetti.

Zanlı T.Ç ile H.G’nin de Alayköy gece kulüpleri bölgesinde tespit edildiklerini ve üzerlerinde yapılan aramada zanlı T.Ç’nin tasarrufunda yaklaşık bir gram eroin olduğuna inanılan madde ele geçirildiğini belirten polis memuru Mehmet Sevinç, zanlıların gözaltına alındıklarını aktardı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, tüm zanlıların KKTC vatandaşı olduğuna değinen polis, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri maksadı ile yurt dışına çıkışlarının yasaklanması,  10’ar bin TL nakdi teminat yatırmaları, ikişer kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.