1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERSAN: ‘‘BU YÖNDEKİ BAĞLILIĞIMIZ SONSUZ’’
ERSAN: ‘‘BU YÖNDEKİ BAĞLILIĞIMIZ SONSUZ’’

ERSAN: ‘‘BU YÖNDEKİ BAĞLILIĞIMIZ SONSUZ’’

Tokat ili Kıbrıs ve Güneydoğu Gazileri bugün Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

A+A-

Tokat ili Kıbrıs ve Güneydoğu Gazileri bugün Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Saat 14:30’da Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) öncülüğünde gerçekleşen ziyarete,Tokat Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ahmet Memiş, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Şenol Bektaş ile Kıbrıs ve Güneydoğu Gazileri katıldı.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ile Tokat Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ahmet Memiş’in birer konuşma yaptığı ziyarette, şehitler için saygı durulunda bulunuldu.

Ziyarette Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan tarafından Tokat Valisi Mustafa Taşkesen’e iletilmek üzere KKTC Bayrağı hediye edildi.

ERSAN

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan kabulde yaptığı konuşmada gazilere, Kıbrıs Barış Harekatı esnasında şehit düşenlerle mücadele yıllarında Rumlar tarafından acımasızca katledilen Kıbrıslı Türkler ve dernek hakkında  bilgi verdi.

Her fırsatta Anavatan Türkiye ile TSK’ye şükranlarını sunmakta olan derneğin egemenlik ile KKTC’yi yaşatma yönünde uğraş sarfettiğini de ifade eden Ersan, bu yöndeki bağlılıklarının sonsuz olduğunu kaydetti.

Ersan, 1 Nisan 1955’ten 19 Temmuz 1974 yılında dek Rumlardan çok ızdırap gören Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı ile kavuştuğunu da söyledi.

Kıbrıs’ta yaşananlara bakıldığında Rumlarla dost olunamayacağının açıkca görüleceğini de dile getiren Ersan, 74 öncesi Sadrazamköy’de 8 kişilik ailesiyle birlikte Rumlar tarafından  katledildikten sonra kuyuya atılan bir Kıbrıslı Türk ailenin kalıntılarının yeni bulunduğunu ve defin işleminin bugünlerde törenle gerçekleştireceklerini vurguladı.

MEMİŞ

Tokat Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ahmet Memiş de, derneğe yaptıkları ziyaretten etkilendiklerini dile getirerek, şehitlerin manevi huzurunda saygıyla eğildiklerini söyledi.

Kıbrıs ziyaretinin Tokat Valisi Mustafa Taşkesen’in katkılarıyla gerçekleştiğini de ifade eden Memiş, toplam 27 kişilik heyette 14 Kıbrıs, 10 da Güneydoğu gazisi bulunduğunu kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.