1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ERT ÇALIŞANLARIYLA DAYANIŞMA PANELİ”
“ERT ÇALIŞANLARIYLA DAYANIŞMA PANELİ”

“ERT ÇALIŞANLARIYLA DAYANIŞMA PANELİ”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) ve Güney Kıbrıs’ta örgütlü Radikal Sol Komitesi (ERAS Lefkoşa) dün akşam, KTOEÖS lokalinde “Yunanistan Devlet Televizy

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) ve Güney Kıbrıs’ta örgütlü Radikal Sol Komitesi (ERAS Lefkoşa) dün akşam, KTOEÖS lokalinde “Yunanistan Devlet Televizyonu-ERT çalışanlarıyla dayanışma paneli” düzenledi.

Panelde ana konuşmacılar olan ERT çalışanı Anastasia Zigou ve Basın-Sen Başkanı Kemal Darbaz yanında KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile ERAS’tan Merope Tsimilli de konuşma yaptı.

Panelin amacının ERT çalışanlarıyla dayanışma sağlamak olduğunu ifade eden KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların etkinliğe birlikte destek vermesinin önemli olduğunu kaydetti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de “adaya barışın gelmediği” bir dönemde böylesi bir etkinlik düzenlenmesini önemli bulduğunu söyledi.

Gökçebel, Yunan ERT televizyonunun kapatılmasıyla ilgili olarak ise, “Yeni dünyada ilk sırada kamulaştırma, kuralsızlaştırma, metalaştırma var. Neoliberal politikalara karşı halkların beraber mücadele vermesi gerek” diye konuştu.

ERAS’tan Merope Tsimilli de etkinlikte yaptığı konuşmada, ERT’nin kapatılmasının neoliberal politikaların sonucu olduğunu ifade etti. Kapatılmanın işçi haklarına saldırı olduğunu dile getiren Tsimilli, ERT çalışanlarının zor koşullar altında çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

fgfg.jpg

ZİGOU: “PERSONEL KARŞILIK BEKLEMEDEN ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR”

ERT çalışanı Anastasia Zigou panelde yaptığı konuşmada, ERT kanalında yaşanan süreci anlattı.

Zigou, çalışanların işbirliği içinde hareket ederek işyerlerini ayakta tutmak için mücadele verdiklerini söyledi.

ERT personelinin hiçbir karşılık beklemeden özveriyle çalıştığını dile getiren Zigou, bu durumun diğer medya kuruluşlarında olumlu tepki yarattığını kaydetti.

DARBAZ: “BİRLİKTE DİRENMEZSEK, HEP BİRLİKTE KAYBEDECEĞİMİZİN FARKINDAYIZ”

Konuşmasında, gazetecilerin “halk için halkı ilgilendiren konuları yazma” görevini hatırlatan Darbaz, gazetecilerin halka doğru bilgi vermemesi halinde demokrasinin temellerinden sarsıldığını vurguladı.

Neo liberal ideolojilerin kendi ekonomik ilişkilerini hakim kılmak için medyayı kullandığını anlatan Darbaz, özelleştirme politikalarını eleştirdi.
“ERT’de olanları, ona yol açan neo liberal politikaları konuşurken de bu tercihle karşı karşıyayız. Ya kabulleneceğiz, ya reddedip değiştirmeye çalışacağız” diye konuşan Darbaz, ERT’nin ekonomik kriz öne sürülerek kapatıldığını ancak bu krizin sorumlusunun çalışanlar olmadığını kaydetti.

Darbaz şöyle devam etti:

“Devletin sosyal niteliği ile bir denge unsuru olarak, eğitim, sağlık, ulaşım, iletişim, medya ve benzer temel alanlardaki etkinliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan neo-liberal yaklaşım biçimi, bunu başarmak için en fazla medyayı kullanıyor.”

Yapılması gerekenin “dünya halkları üzerinde oynanan bu büyük oyunu” her gün deşifre etmek olduğunu belirten Darbaz, “Birlikte direnmezsek, hep birlikte kaybedeceğimizin farkındayız. Bu nedenle Yunanistan’da direnen ve ERT’nin kamu elinde, kamu yararına yayıncılık yapması için mücadele eden meslektaşlarımızın sonuna kadar yanındayız” diye konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.