1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERTOP İLE GÜZELYURT EKİBİNDEN DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ
ERTOP İLE GÜZELYURT EKİBİNDEN DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ

ERTOP İLE GÜZELYURT EKİBİNDEN DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ

Metin Ertop ile ekibi, dayanışma etkinliği düzenledi

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi, Birleşik Kıbrıs Partisi ve Baraka Kültür Merkezi Güzelyurt Belediye Başkan adayı Metin Ertop ile ekibi, dayanışma etkinliği düzenledi

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Güzelyurt Belediye Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, milletvekilleri Zeki Çeler ve Mehmet Çakıcı ile TDP Güzelyurt İlçe Başkanı Yılmaz Siham katıldı. Sanatçı Arda Gündüz de geceye şarkıları ile renk kattı.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit burada yaptığı konuşmada, barış, demokrasi, hak ve insanca yaşam kavgası verdiklerini belirterek, bu mücadele başarıyla sonuçlanana kadar canla başla uğraşmaya devam edeceklerini kaydetti.

29 Haziran Yerel Seçimleri’nin halkın sofrasına gelen yiyeceklerin sağlıklı olup olmadığı, içilen suyun kalitesi, solunan havanın temizliği ile birebir ilgili olduğunu kaydeden Özyiğit, verilecek kararın önemine dikkat çekti.

Yerel yönetimlerin çoğunun halinin içler acısı olduğunu, halka yeterli hizmeti veremediklerini, çalışanların yatırımlarını yapamadıklarını kaydeden Özyiğit, Güzelyurt ve köylerinin de yeterli hizmeti alamayan bölgelerin başında geldiğini ifade etti.

Ülkenin birçok yerini dolaştığını, yurttaşların kendilerine ve adaylara gösterdiği destek ve ilginin gün geçtikçe arttığını belirten Özyiğit, 29 Haziran’ın aydınlama döneminin başlangıç tarihi olacağına inanç belirtti.

Özyiğit, “Değişim ve dönüşüm 29 Haziran’da başlayacaktır” dedi.

Mustafa Akıncı ile Ziya Rızkı’nın çağdaş belediyeciliğin öncüleri olduğunu, Akıncı’nın belediyeciliğin kitabını yazdığını dile getiren Özyiğit, “Belediyecilikte yıldız isterlerse, alsınlar bu kitabı okusunlar” şeklinde konuştu.

Güzelyurt denilince akla narenciye ve üretim geldiğine dikkat çeken Özyiğit, “Güzelyurt’u gerçek anlamda yaşanabilir bir ilçe ve narenciyenin başkenti yapmak için Güzelyurtlulardan ve bölge halkından Metin Ertop ve ekibi için yetki talep ediyoruz” dedi.

İZCAN

BKP Genel Başkanı İzcan da, ‘Bu gece buradayız; çünkü yurdumuzu, çocuklarımızı, insanlarımızı, kardeşliği seviyoruz” diye konuştu.

İzcan, ittifakı kurmakla en doğru işi yaptıklarını, yerel seçimlerin yanı sıra demokrasi ve barış kavgası verdiklerini ifade ederek, ülkenin birliği, yurdun bütünlüğü için tek bir bayrak altında bundan sonra da mücadele edeceklerini vurguladı.

Ülkenin birçok bölgesinin pislik, partizanlıktan ve kötü yönetimden dolayı adeta ağladığını söyleyen İzcan, “Ülkeye hizmet edecek, sosyal hizmet getirecek ve temiz bir Güzelyurt yaratacak olan bizleriz” dedi.

İzcan, oluşturulan ittifakın 29 Haziran’da başarıya ulaşacağına inanç belirtti.

“Kim olursan ol, nereden gelirsen gel, önce insana saygı ve insana hizmet” diyen İzcan, 29 Haziran’da tüm bölgelerde ittifakın başarısının konuşulacağını ve ülkede yeni bir dönemin başlayacağını vurguladı.

ERTOP

Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Metin Ertop da, şeffaf, hesap verebilir ve çağdaş belediyecilik anlayışını yerleştirmek için göreve talip olduklarını belirterek, “Biz belediyeye katılımcı bir demokrasi getireceğiz, halkımızı belediyede söz sahibi yapacağız” dedi.

Ertop, 4 dönemdir başkanlık yapan mevcut başkanın bir anlamda yerel iktidar olduğunu, diğer adayın ise iktidar partisinin adayı olduğunu belirterek, iki adayın da birbirinden farkı olmadığını, ikisinin de iktidardan güç aldığını savundu.

Konuşmasında özellikle gençlere seslenen Ertop,  gençliği göçe zorlayan kararlara imza atan, yerel yönetimleri tamamen partizan amaçlı kullanan partilerin adaylarına oy vermeme çağrısında bulundu.

Verdikleri mücadelenin yalnızca çöp toplama ve su sağlama mücadelesi olmadığını, aynı zamanda barış, demokrasi ve emek mücadelesi de verdiklerini kaydeden Ertop, “Güzelyurt ve bölgesini çağdaşlaştırmak ve ileriye götürmenin zamanı artık gelmiştir. Kendime ve ekibime güveniyorum ve yurttaşlarımızdan destek bekliyorum” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.