1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERTUĞ, HRİSTODULİDİS’İN AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRDİ
ERTUĞ, HRİSTODULİDİS’İN AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRDİ

ERTUĞ, HRİSTODULİDİS’İN AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRDİ

Ertuğ, Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’in, son günlerde peş peşe yaptığı açıklamalarda, müzakerelerin yeniden başlatılmasının beklendiği şu dönemde hiç de yapıcı olmayan, menfi beyanlarda bulunduğunu belirtti.

A+A-

RTUĞ: “YAPICI OLMAYAN, MENFİ BEYANLARDA BULUNUYOR”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’in, son günlerde peş peşe yaptığı açıklamalarda, müzakerelerin yeniden başlatılmasının beklendiği şu dönemde hiç de yapıcı olmayan, menfi beyanlarda bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada,  Hristodulidis’in, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ortaya koyduğu yol haritasını kabul etmedikleri yönündeki sözlerine atıfta bulunan Ertuğ, içinde bulunulan kritik dönemde Hristodulidis ile hidrokarbonlar konusunda olsun, müzakerelerin devamı konusunda olsun herhangi bir polemiğe girmek niyetinde olmadıklarını ancak, kamuoyunun gerçekleri bilmesi açısından bazı hususları hatırlatmakta fayda gördüklerini belirtti.

Ertuğ, “Ekim ayından bu yana görüşmelerin durmuş olmasının gerçek nedeni Kıbrıs Rum tarafının hidrokarbonlar konusunda sürdürdüğü tek yanlı faaliyetler ve bunun doğurduğu sonuçlar değil, al-ver noktasına gelmiş bulunan görüşmeler sürecinde böyle bir egzersize girmekten kaçınmış olmalarıdır. Ancak, tarafların artık bu tartışmaları aşmış olması gerekiyor; dolayısıyla ileriye dönük bir yaklaşımla doğan fırsat penceresinden yararlanmamız kritik önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Ertuğ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız, BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Eide ve Kıbrıs konusuyla ilgilenen diğer çevrelerin de belirttiği gibi, 2015 yılı Kıbrıs meselesi açısından belirleyici bir yıl olacaktır. Gelişmeler bu noktada iken, Hristodulidis’in ‘Türkiye’nin gerçek niyetini masada göreceğiz’ şeklindeki sözleri, tabiri caizse artık kabak tadı vermiştir. Bunların yanlış adrese yönlendirilmiş ve Kıbrıs Türk tarafını göz ardı etmeye yönelik beyanlar olduğunu değerlendiriyor, esefle karşılıyoruz. Kendisine masadaki muhatabının Türkiye değil Kıbrıs Türk tarafı olduğunu bir kez daha hatırlatır, görüşmelerin yeniden başlatılmasının beklendiği şu dönemde bu tür beyanlardan kaçınmaya çağırırız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.