1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERTUĞRULOĞLU, DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ’Yİ ELEŞTİRDİ
ERTUĞRULOĞLU, DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ’Yİ ELEŞTİRDİ

ERTUĞRULOĞLU, DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ’Yİ ELEŞTİRDİ

Ertuğruloğlu, "Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin, Rum tarafının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin,

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Dış İlişkiler Sorumlusu, Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, "Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin, Rum tarafının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yüce menfaatlerinin savunulmasına ilişkin eylem ve söylemlerinden şikayet edecek en son kişi olduğunu” iddia etti.

Ertuğruloğlu, UBP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Rum liderliğinin yıllardır başvurduğu yöntem olan, Güney basınını kullanarak KKTC gündemini etkileme, yönlendirme girişimlerinin bir örneğine daha tanık olduklarını ifade etti.

UBP Dış İlişkiler Sorumlusu, Lefkoşa Milletvekili Ertuğruloğlu, Dışişleri Bakanı Nami’nin, dış temaslarının Rum tarafını rahatsız ettiği ve ABD ile Birleşik Krallık nezdinde bu rahatsızlığın gündeme getirildiği yönünde çıkan haberlerin, Kıbrıs Türk basınına taşındığını “hayretler içerisinde izlediğini” belirtti.

“Nami’nin herhangi bir iç ve/veya dış temasının Rum tarafını rahatsız edebileceğini düşünmediğini” savunan Ertuğruloğlu, “Özdil Nami’nin izlediği dış politikayı” eleştirdi.

Ertuğruloğlu, “Yine herkes bilmektedir ki, Rum tarafının siyasetinin temelini ise, KKTC’nin varlığını ve kabulünü inkar etmek ve engellemek prensibi oluşturmaktadır” dedi.

Ertuğruloğlu, “‘Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ismi partisinin adayları arasında geçen bu kişi, oynanan bu oyunla, Kıbrıs Türk halkına şirin gösterilmeye mi çalışılıyor acaba?’ sorusu kaçınılmaz olmuştur” iddiasında bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.