1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ESAD BİRLİKLERİNCE ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 87 KİŞİ ÖLDÜ
ESAD BİRLİKLERİNCE ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 87 KİŞİ ÖLDÜ

ESAD BİRLİKLERİNCE ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 87 KİŞİ ÖLDÜ

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

A+A-

Suriye'de Esad birliklerince ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda 4'ü kadın 12'si çocuk olmak üzere 87 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik hava ve karadan başlattığı operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 37, Halep'te 21, Hama'da 10, Dera'da 6, İdlib'te 5, Rakka ve Humus'ta 3'er ve Deyru'z Zor'da 2 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda 87 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Şam'ın Tişrin bölgesindeki polis karakoluna el bombalarıyla saldırdığını kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), güvenlik güçlerinin kentin Duma, Haresta, Cobar, Doğu Guta, Zemelka, Kabun ve Yermuk bölgerine havan topu ve roketlerle saldırdığını aktardı.

Silahlı muhaliflerin Halep'in Raşidin bölgesinin kontrolünü sağlamasından sonra Esed güçlerinin bölgeyi tekrar geri almak için ağır silahlarla saldırdığını ileten SRGC, savaş uçaklarının Miniğ askeri havaalanı çevresindeki yerleşim yerlerini bombaladığını belirtti.

SRGC, ÖSO birliklerinin Deyru'z Zor askeri hava üssüne saldırdığını ve havaalanının içerisindeki rejim güçlerine büyük zayiat verdiğine değindi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, başkentin Mezze 86 Medrese bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini kaydetti.

 

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.