1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ESAD GÜÇLERİNDEN BİR KATLİAM DAHA: 71 ÖLÜ
ESAD GÜÇLERİNDEN BİR KATLİAM DAHA: 71 ÖLÜ

ESAD GÜÇLERİNDEN BİR KATLİAM DAHA: 71 ÖLÜ

Suriye'de Beşşar Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda

A+A-

Suriye'de Beşşar Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 7'si çocuk, 5'i kadın 71 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği operasyonlarda Halep'te 33, başkent Şam'ın banliyölerinde 13, Humus'ta 8, Dera'da 6, İdlib'te 4, Deyru'z Zor'da 3, Hama ve Lazkiye'de ikişer olmak üzere 71 kişinin öldüğü belirtildi.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamada da, orduya ait helikopterlerin ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te muhaliflerin denetimindeki birçok bölgeye "Varil bombası"yla saldırması sonucu onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü ifade edildi.

Halep'te halkın güvenli yerlere kaçtığı belirtilen açıklamada, Hama, Humus, İdlib, Dera ve Şam'da da muhaliflerin elinde bulunan bölgelere yoğun hava saldırısı düzenlendiğini aktarıldı.

Öte yanda, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Humus ve Halep'te düzenlediği operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini, araçlarını imha ettiğini duyurdu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.