1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EŞEK DE TRAFİK KURBANI
EŞEK DE TRAFİK KURBANI

EŞEK DE TRAFİK KURBANI

EŞEK DE TRAFİK KURBANI

A+A-

Yenierenköy- Diprarpaz anayolunda aracın çarpığı eşek, omurgası kırıldığı için veteriner tarafından uyutuldu.

Yenierenköy- Dipkarpaz anayolu üzerinde dün akşam bir eşek trafik kurbanı oldu. Aracın çarpması sonucu,  bir eşek omurgası kırıldığı ve tedavisi mümkün olmadığı için veteriner tarafından uyutuldu.


Aracın çarptığı eşek, yol kenarında saatlerce kaldı. Ziyamet Veteriner Dairesi veterinerlerinin incelediği eşek, omurgasında oluşan kırıktan dolayı uyutulmak zorunda kaldı.Yol kenarında eşeği gören duyarlı vatandaşlar, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları’na ulaşarak yardım istedi. Bunun üzerine eşeğin bulunduğu yere Çevre Koruma Dairesi Karpaz Sorumlusu ve Milli Park görevlileri eşeğin bulunduğu yere yönlendirdi. Olay yerine gelen görevliler, veterinerin başka bir bölgede görevde olmasından dolayı eşeğin başında yaklaşık iki saat veterinerin gelemsini bekledi.


Eşeğin bulunduğu yere gelen veteriner, hayvana müdahale etti ancak durum kötüydü. Omurgasında oluşan kırıktan dolayı, hayvan daha fazla acı çekmesin diye uyutuldu. Eşeğin orada acı çektiğini hisseden o bölgedeki diğer eşekler de karanlıkta ağlayarak orada olduklarını duyurdu.


Vatandaşlar, bölgede defalarca benzer kazalar meydana geldiğini ve son kazanın da aracın eşeğe çarpıp kaçması ile sonuçlandığını belirtti. Tedbir alınmaması nedeniyle hem vatandaşların hem de eşeklerin yaşamının tehlikede olduğunu belirten bölge halkı, “Geçmişte insanların ölümü ile sonuçlanan kazalara da sebebiyet veren benzeri kazaların yaşanmaması, hem insanların hem de hayvanların ölmemesi için önlem alınmalı” diye konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.