1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EŞEK PARMAĞINI ISIRDI VE UCUNU KOPARDI
EŞEK PARMAĞINI ISIRDI VE UCUNU KOPARDI

EŞEK PARMAĞINI ISIRDI VE UCUNU KOPARDI

Eşek parmağını ısırdı ve ucunu kopardı

A+A-

Yenierenköy’de aç ve susuz kaldıkları için köylere inmeye başlayan hür eşeklerin saldırısına uğrayan Tarık Antel, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı
 
Ayşe BULUT

Yenierenköy’de Tarık Antel, önceki akşam özgür eşeklerin saldırısına uğradı.  Antel’i kolundan ve omzundan ısıran eşekler, sağ el işaret parmağını da az daha tamamen koparıyordu.

Kavurucu sıcaklarda aç ve susuz kalan hür eşekler köylere kadar indi. Su ve yiyecek arayan eşekler, köylerde vatandaşların bahçelerine, hatta evlerine kadar girerek zarar vermeye başladı.

Yenierenköy’de endişe yaratan eşek saldırısı, köy sakinlerinden Tarık Ante’lin, küçükbaş hayvanlarını koyduğu mandırasında meydana geldi.

Eşekler susuz ve aç kaldıkları için mandıranın içine girerek hayvanların suyunu ve yemini yemeye başladı.  Antel, her gün hayvanlarını otlatmak için çıkardığında, eşekler mandıraya girerek koyunlardan kalan yemleri yiyor ve suyunu içiyor.

Eşekleri mandıradan çıkarmak isteyen Antel, bu sırada yabani eşeğin saldırısına uğradı. Antel’i yere yatıran  eşek, vücudunun çeşitli yerlerinden ısırdı. Eşinin yardımıyla yabani eşekten canını zor kurtaran Antel, sağ omzundan ve kolundan yaralanırken, sağ elinin işaret parmağı da ilk halkasından koptu.

Önce Yenierenköy Sağlık Merkezi’ne götürülen Antel, daha sonra ambulansla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak burada plastik cerrah bulunmadığı için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Antel’in kopan parmak ucu, yerine dikildi. Fakat parmağın tutup tutmayacağı bilinmiyor.

Antel,  eşi ve çocukların da mandıraya gittiğini belirterek, onların da eşek tehlikesi altında olduğunu belirterek, “Ben yabani eşekten kurtulabildim ama eşime ya da çocuklarıma saldırırsa onlar kurtulamaz. Çocuklarımı ve eşimi hayvanlara nasıl göndereyim, korkuyorum. Bu eşek sorununa bir çözüm bulunmalı” dedi.

Bölgede olayı duyan vatandaşlar yabani eşeklerin aç ve susuz olduğunu, bu nedenle köylere kadar girdiğini belirterek, yetkililerin yıllardır devem eden eşek sorununu bir türlü çözememesinden yakındı.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.