1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EŞEK YAVRUSUNA ÇARPIP KAÇTI
EŞEK YAVRUSUNA ÇARPIP KAÇTI

EŞEK YAVRUSUNA ÇARPIP KAÇTI

Eşek yavrusuna çarpıp kaçtı

A+A-

Yenierenköy-Dipkarpaz anayolunda bir aracın çarpıp kaçtığı eşek yavrusu feci şekilde can verdi

Ayşe BULUT

Yenierenköy-Dipkarpaz anayolunda önceki gece plakası belirlenemeyen bir aracın çarptığı eşek yavrusu (sıpa) telef oldu. Sıpanın cansız bedeni dün sabah Ay Thyrsos Kilisesi’nin yakınlarında yol kenarında parçalanmış halde bulundu. Sıpanın kaza anında mı, yoksa yaralandıktan sonra acı çekerek mi öldüğünü bilmediklerini söyleyen vatandaşlar, bildikleri tek şeyin sıpanın sabaha kadar tilkilere yem olduğunu belirtti.

Bölgede meydana gelen her hangi bir kazanın polise bildirilmediği öğrenilirken, vatandaşlar, bu tür kazalarda polisin genellikle eşeğe çarpan aracın sürücüsüne ceza yazdığını belirterek, bu nedenle benzer durumlarda sürücülerin kazayı polise bildirmediğini dile getirdi.

Hür eşeklerin, özelde Karpaz’ın genelde ise tüm Kıbrıs’ın simgesi olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, etrafta başıboş dolaşan eşekler nedeniyle bugüne kadar birçok trafik kazası meydana geldiğini, bunlar arasında hem insan hem de eşeklerin ölümüyle sonuçlananlar olduğunu hatırlattı.

Milli Park ilan edilen bölgenin, hür eşeklerin korunması, karınlarının doyurulup, üremelerine olanak sağlamak etrafı tellenen ve çelik bariyerle kapatıldığını ancak yine de çok sayıda eşeğin bu alanın dışında başıboş dolaştığını belirten vatandaşlar, bu eşeklerin de bir an önce park alanına toplanılması gerektiğini, aksi halde benzer kazaların devam edeceğine vurgu yaptı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.