1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESENDAĞLI: OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN YARGININ GENEL İNTİBASI OLUMLU
ESENDAĞLI: OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN YARGININ GENEL İNTİBASI OLUMLU

ESENDAĞLI: OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN YARGININ GENEL İNTİBASI OLUMLU

Esendağlı: Olumsuzluklara rağmen yargının genel intibası olumlu

A+A-

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı, KKTC’de kurumlara duyulan güvenin başında yargının geldiğini kaydederek, “Kıbrıs’ın kuzeyindeki tüm olumsuzluklara rağmen yargının geneldeki intibası güven verici ve olumlu” dedi.

Yargının bu anlamdaki kredisinin yüksek olduğunu söyleyen ve “Bu kredi sonsuz değil” uyarısında bulunan Esendağlı, “Mahkeme hizmetleriyle muhatap olan insanlardan eleştiriler geldiğini gözlemlemekteyiz. Bu bir uyarıdır, bunların mutlaka dikkate alınması, yargıya olan güvenin yitirilmemesi için mutlaka çaba sarf edilmesi gerek” dedi.

Mahkemelerle ilgili en yoğun eleştirinin “yargıdaki gecikme” ile ilgili olduğunu söyleyen Esendağlı, “Kamuoyu neticeyle ilgileniyor ama doğru analizi yapabilmemiz için konuyu süreç olarak ele almamız gerek. Bu sürecin hangi noktalarında sorun yaşadığımıza dair doğru analize ihtiyaç var. Ancak teşhis doğru konursa tedavi doğru olur” dedi.

Esendağlı, Merhum Başsavcı Yardımcısı Mehmet Ali Şefik’in anısına bu yıl on ikinci kez düzenlenen makale yarışmasının ödül töreninde konuştu. Ödül ve plaket takdimine geçilmeden önce konuşan Esendağlı, ilk önce Mehmet Ali Şefik’ten söz etti.

Esendağlı, Şefik’in genç ve başarılı avukatların teşvik edilmesine önem verdiğini belirtti.

Barolar Birliği olarak önümüzdeki dönemde genç, stajyer avukatların eğitimine ve yetiştirilmesine öncelik vereceklerini kaydeden Esendağlı, şu an itibarıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

KKTC’de kurumlara duyulan güvenin başında yargının geldiğini söyleyen Esendağlı, “Kıbrıs’ın kuzeyindeki tüm olumsuzluklara rağmen yargının geneldeki intibası güven verici ve olumlu. Bu anlamda yargının kredisi yüksek ama sonsuz değil. Mahkeme hizmetleriyle muhatap olan insanlardan eleştiriler geldiğini gözlemliyoruz. Bu bir uyarıdır, bunların mutlaka dikkate alınması güvenin yitirilmemesi için çaba sarf edilmesi gerekir” dedi.

Mahkemelerle ilgili en yoğun eleştirinin “yargıdaki gecikme” ile ilgili olduğunu söyleyen Hasan Esendağlı, “Kamuoyu neticeyle ilgileniyor ama doğru analizi yapabilmemiz için konuyu süreç olarak ele almamız gerek. Bu sürecin hangi noktalarında sorun yaşadığımıza dair doğru analize ihtiyaç var. Teşhis doğru konursa tedavi doğru olur” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.