1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESENEL VE ERÇELİK’E 5 GÜN DAHA TUTUKLULUK!
ESENEL VE ERÇELİK’E 5 GÜN DAHA TUTUKLULUK!

ESENEL VE ERÇELİK’E 5 GÜN DAHA TUTUKLULUK!

Lefkoşa’da tasarruflarında 7 gram eroin ve 50 gram bonzai türü uyuşturucu madde ele geçirilmesiyle tutuklanan zanlı Hüseyin Esenel ve Haldun Erçelik, hakkındaki polis soruşturması sürüyor.

A+A-

Lefkoşa’da tasarruflarında 7 gram eroin ve 50 gram bonzai türü uyuşturucu madde ele geçirilmesiyle tutuklanan zanlı Hüseyin Esenel ve Haldun Erçelik, hakkındaki polis soruşturması sürüyor.

Abbas ELMAS

Ek tutukluluk istemiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılan zanlılar hakkında soruşturma maksatlı 5 gün daha tutukluluk emri temin edildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru, Narkotik Müdürlüğü’ne gelen bir ihbar üzerine 26 Ağustos tarihinde zanlı Hüseyin Esenel'in tasarrufunda uyuşturucu olduğuna dair ihbar aldıklarını ve zanlı Esenel’in Lefkoşa Yenicami sokağındaki evinde arama yapıldığını söyledi.

Yapılan aramada 7 gr eroin ve 17 paket içerisinde yaklaşık 50 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten polis, zanlı Esenel ve zanlı Haldun Erçelik gözaltına alındığını kaydetti.

Polis, gözaltına alınan zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 2 gün tutukluluk emri alındığını belirterek, bu süre içerisinde ele geçirilen uyuşturucu maddeler üzerinde parmak izi analizi yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Polis, ayrıca yapılan ileri soruşturmada zanlı Esenel’in 25 Ağustos tarihinde 30 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ve 10 gram eroin türü uyuşturucuyu KKTC’ye ithal ettiğini itiraf ettiğini belirtti. Zanlının ülkeye soktuğu eroini 4 paket halinde bazı şahıslara sattığına dair ifade verdiğini açıklayan polis, bu yönde de soruşturma başlatıldığını söyledi.

Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini, alınacak ifadeler ve bulunması gereken emareler ile aranan şahıslar olduğunu belirten polis, her iki zanlının da yürütülen soruşturmanın selameti açısından 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, her iki zanlının da 5 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.