1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESENTEPE’DE İLGİNÇ SOYGUN!
ESENTEPE’DE İLGİNÇ SOYGUN!

ESENTEPE’DE İLGİNÇ SOYGUN!

Esentepe’de ilginç soygun!

A+A-

Esentepe bölgesinde 6 Eylül tarihinde trafikte kazayla başlayan kavga sonrasında soyguna dönüştü. Trafikte kavga ettikleri Seid Dursun Ertürk’ü önce darp ettiği sonra da telefon, çanta ve aracının anahtarlarını alıp kaçtıkları iddia edilen 3 kişi dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Zanlılar Osman Orhun Güler, Güven Özcan ve Naime Saka, kendi araçlarına arkadan çarpan Seid Dursun Ertürk’ü önce araç içinde sonra da araçtan çıkararak darp ederek cep telefonunu, siyah renk çanta içindeki kredi kartlarını ve aracının anahtarını alarak kaçtıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Okay Öğdü, 6 Eylül tarihinde Tatlısu-Girne anayolunun 21-24’üncü kilometresi arasında zanlıların seyrettiği JV197 plakalı araca ayni yönde arkalarında seyreden müşteki Seid Dursun’un kullandığı FN922 plakalı araçla çarptığını anlattı.

Zanlı Osman Güler’in aracından inerek müştekiyi ilk önce aracının içinde darp ettiğini ve gözlüklerini kırdığını aktaran Öğdü, zanlı Güven Özcan’ın da olaya müdahil olarak müştekiyi aracından indirerek elleri ve ayaklarıyla vurmak suretiyle ciddi şekilde darp ettiklerini kaydetti.

Zanlıların daha sonra ise müştekinin aracında bulunan bir adet Samsung S3 marka cep telefonunu, siyah renk çanta içindeki kredi kartlarını ve aracın anahtarlarını alarak olay yerinden kaçtıklarını belirten polis memuru Okay Öğdü, zanlıların dün Esentepe bölgesinde ikamet ettikleri evde tespit edilerek gözaltına alındıklarını söyledi.

Öğdü, zanlıların ikametgahında yapılan aramada olayda çalınan emarelere ulaşamadıklarını, aracın anahtarının ise olay yerinden yüz metre ileride bulunduğunu belirterek, olay esnasında görgü tanıkları olduğunu açıkladı.Polis memuru Okay Öğdü, zanlı Osman Orhun Güler ve Naime Saka’nın verdikleri gönüllü ifadede suçlarını kabul ettiklerini ifade etti.

Zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının halen devam ettiğini, alınması gereken birçok ifade ve aranan emareler olduğuna değinen polis memuru Öğdü, zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın selameti açısından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate elen Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı GökanAsafoğulları, zanlıların işlediği suçun ciddiyetine dikkat çekerek yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 2 gün poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.