1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EŞİ VE KIZINI KAYBEDEN KALKAN, DÜN MAHKEMEYE ÇIKARILDI..
EŞİ VE KIZINI KAYBEDEN KALKAN, DÜN MAHKEMEYE ÇIKARILDI..

EŞİ VE KIZINI KAYBEDEN KALKAN, DÜN MAHKEMEYE ÇIKARILDI..

Kullandığı aracın kaza yapmasıyla eşi ve kızını kaybeden Tufan Kalkan, dün mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa- Girne anayolunda, 30 Ağustos 2013 tarihinde Lavinium Sitesi’nin önünde meydana gelen trafik kazasında “dikkatsiz sürüş nedeniyle” 3 yaşındaki kızı Kezban ile 29 yaşındaki karısı Zalihe Kalkan’ın ölümlerine neden olmakla suçlanan Tufan Kalkan isimli zanlı dün mahkemeye çıkarıldı. Tufan Kalkan, yargılanıncaya dek teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla serbest bırakıldı. Tufan Kalkan’ın ehliyetine de el konuldu.

ehliyetsiz.jpg

Girne Kaza Mahkemesi huzurunda görülen ek tutukluluk duruşmasında Kıdemli Savcı Erdinç Akyener,  polis çavuşu Ümit Kahveci’yi tanık olarak dinletti. Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Ümit Kahveci, zanlının “Dikkatsiz sürüş nedeniyle ölüme sebebiyet verme” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Polis çavuşu Ümit Kahveci, zanlı Tufan Kalkan’ın KT 247 plakalı Honda marka salon araçla Lefkoşa’dan Girne’ye giderken, önündeki KU 529 plakalı Mehmet Özdemir yönetimindeki buzluklu van araca arkadan çarptığını ifade etti.

Ümit Kahveci, salon araçta bulunan Kezban Kalkan’ın olay yerinde, annesi Zalihe Kalkan’ın ise kaldırıldığı Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını anlatan Kahveci, ileride yargılanacak olan zanlının mahkemede hazır olmasının sağlanabilmesi için uygun bir teminata bağlanmasını istedi.

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, trafik kazasında eşi ve kızını kaybeden zanlının ailesini kaybetmesinden dolayı kendine özel bir durumu olduğuna dikkat çekti. Akyener, o nedenle zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulmasını ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapmasını talep etti.

Teminat şartlarına itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, ileride yargılanacak olan zanlının, teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla davaları görülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.