1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EŞİNE AİT ÇEKLERİ SAHTELEDİ
EŞİNE AİT ÇEKLERİ SAHTELEDİ

EŞİNE AİT ÇEKLERİ SAHTELEDİ

Eşine ait çekleri sahteledi

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

 

Mağusa’da eşi Beyza Gür adına ısdar olunan 2 adet boş çek yaprağını eşinden izinsiz olarak doldurup sahteleyen ve tedavüle sürerek sahtekarlıkla 3 bin 140 Euro temin eden Mustafa Gür, 1 sene sonra yakalandı. “Çek sahteleme”, “Sahtelenmiş çeki tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla para temin etme” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Gür, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.
3 bin 140 Euro temin etti

Meselenin tahkikat memuru Ersoy Saydağ, zanlı Mustafa Gür’ün 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde eşi Beyza Gür adına ısdar olunan 2 adet boş çek yaprağını eşinden izinsiz alıp doldurmak suretiyle sahtelediğini açıkladı. Zanlı Gür’ün sahtelediği konu çek yapraklarını Murat Kartal’a vererek tedavüle sürdüğünü belirten Saydağ, zanlının 9 bin 610 TL’nin karşılığı olan 3 bin 140 Euro parayı sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Saydağ, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Mustafa Gür’ün kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 4 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 20 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.