1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EŞİT İŞİ YAPAN KESİMLER EŞİT ÜCRET ALAMIYOR”
“EŞİT İŞİ YAPAN KESİMLER EŞİT ÜCRET ALAMIYOR”

“EŞİT İŞİ YAPAN KESİMLER EŞİT ÜCRET ALAMIYOR”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, yönetim kurulu üyeleri ve sendikadan bir grup öğretmeni kabul etti.

A+A-

ELCİL: “BİZ EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ANLAYIŞIYLA DİĞER SENDİKALARLA BERABER MÜCADELEMİZİ YÜKSELTEREK SÜRDÜRECEĞİZ”

ULUÇAY: “SÜREÇ İÇİNDE ELBETTE BU MAAŞ FARKLILIKLARINDAN DOĞAN ADALETSİZLİĞİ DE ORTADAN KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, yönetim kurulu üyeleri ve sendikadan bir grup öğretmeni kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Şener Elcil, kamu görevlilerinin maaş, ücret ve diğer ödeneklerini düzenleyen yasanın 2010’da yürürlüğe girdiğini anımsatarak, “Göç Yasası” olarak adlandırdıkları bu yasanın değiştirilmesini istedi.

Elcil, “Biz eşit işe eşit ücret anlayışıyla diğer sendikalarla beraber mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz ancak önemli olan Göç Yasası’nın siyasi iradeyle değişmesidir” dedi.

“EŞİT İŞİ YAPAN KESİMLER EŞİT ÜCRET ALAMIYOR”

Söz konusu yasanın kamuda çalışmaya başlayanların maaşlarında ve haklarında ciddi bir budamaya neden olduğunu savunan Elcil, yasanın kamuda çalışan kesimler arasında ciddi bir adaletsizlik yarattığını söyledi, “eşit işi yapan kesimler eşit ücret alamıyor” dedi.

“BU YASANIN DEĞİŞTİRİLMESİNİN HÜKÜMETİN SORUMLULUĞUNDA OLMASI GEREKİYOR”

Yasayla ilgili süreci anımsatan ve Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Demokrat Parti’nin yasaya karşı bir duruşu olduğunu belirten Şener Elcil, “Bu yasanın değiştirilmesinin hükümetin sorumluluğunda olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Yasayla ilgili kamuoyunda bir bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Elcil, yaklaşık 400 öğretmenin ve resmi rakam olamamakla beraber 2 bin civarında kamu görevlisinin yasa nedeniyle mağdur olduğunu söyledi.

“OTOMATİK BAREM İÇİ ARTIŞIN YASAYLA ENGELLENİYOR”

Yapılan yasal düzenlemeyle kamu görevlilerine “insanca yaşama” yetmeyen bir maaş öngörüldüğünü savunan Elcil, yasanın engellediği haklar olduğunu söyledi, otomatik barem içi artışın yasayla engellendiğini anlattı.

Sefalette değil, refahta birleşme istediklerini vurgulayan Şener Elcil, asgari ücrete çalışanlarının maaşlarını yükseltmek yerine, daha yüksek maaşların asgari ücretlinin yanına çekildiğini söyledi, bunu eleştirdi.

Söz konusu yasa nedeniyle kamuya nitelikli eleman girmeyeceğini, devletin eğitim, sağlık ve diğer sektörlerde vermekle yükümlü olduğu sorumluların aksayacağını savunan Elcil, gençlerin göçe itildiğini anlattı.

Elcil, kabulde Bakan Uluçay’a sendikanın hazırladığı ve yasayla ilgili süreci anlatan bilgilendirici broşür verildi.

ULUÇAY: “YAPTIĞIMIZ KONUŞMALARIN ARKASINDAYIZ”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ise kabuldeki konuşmada söz konusu yasanın tasarısı zamanında yaptıkları konuşmaların arkasında olduklarını söyledi, süreç içinde ortada duran adaletsizlikleri gidermek için birtakım çalışmaları olacağını söyledi.

Öncelikli hedeflerinin yeni adaletsizlikler yaratmamak olduğunu ifade eden Uluçay, aynı işi yapan insanların farklı maaş almasının motivasyonsuzluğu ve verimsizliği beraberinde getirdiğini, sendikanın yaptığı açıklamaların doğruluk payının yüksek olduğunu söyledi.

“BÜTÜN KESİMLERİN GÖRÜŞLERİ ALINIYOR”

Kamu reformu için attıkları adamalara dikkat çeken Teberrüken Uluçay, yeni Kamu Görevlileri Yasası’nın son durumu hakkında bilgi vererek, yasanın Mecliste tartışıldığını söyledi, bu süreçte bütün kesimlerin görüşlerinin de alındığını vurguladı.

Bu düzenleme çerçevesinde öncelikle kamuya geçicilerin alınmasının engellendiğini belirten Uluçay, adaletsizlikleri oluşturan diğer unsurları da ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi, “süreç içinde elbette bu maaş farklılıklarından doğan adaletsizliği de ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

“SÜRECİ BİR ŞEKİLDE ADALETLİ BİR ORTAMA TAŞIMAK BİZİM DE HEDEFİMİZDİR”

Teberrüken Uluçay, yeni Kamu Görevlileri Yasası ile buna bağlı teşkilat yasalarının düzenlenmesiyle ilgili çalışmalara işaret ederek, bu konuların da ele alınacağını söyledi, “Süreci adaletli bir ortama taşımak bizim de hedefimizdir” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.