1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESKİ DP'Lİ YETKİLİLER: "DPUG BAŞKANI PARTİSİNİ PAZARLADI"
ESKİ DP'Lİ YETKİLİLER: "DPUG BAŞKANI PARTİSİNİ PAZARLADI"

ESKİ DP'Lİ YETKİLİLER: "DPUG BAŞKANI PARTİSİNİ PAZARLADI"

Eski DP'li yetkililer: "DPUG Başkanı partisini pazarladı"

A+A-

 

Bengü Şonya, Kemal Öztürk, Mustafa Özdeğirmenci, Ahmet Cennetoğlu yayınladıkları deklerasyon ile DPUG Başkanı Serdar Denktaş'a eleştirilerde bulundu. Açıkkama şöyle:

Bizler, gerçek Demokrat Parti’nin son döneminde görev almış eski yetkilileriyiz.

Demokrat Parti başkanının yabancı güçlerle işbirliği içerisine girerek kısa yoldan başbakanlık rüyası ile kendi partisini pazarlaması sonucu, üstü kapalı bir tasfiye ile karşı karşıya kaldığımız kamuoyunun malumudur.

Bizler Demokrat Parti’den şu veya bu şekilde ayrıldıktan sonra, DPUG denen oluşum sadece bir kabuk olarak kalmış, dalga, dalga yayılan ve basına düşen yüzlerce istifa yanında en az bir o kadar da sessiz istifayı önleyememiştir. Bu gün hala daha ilçelere başkan atanamamıştır. İstifa eden ve sessiz duran bir çok arkadaşımız bu gün bizlerle birlikte hareket etmektedirler.

Tabanında hiç bir etkisi kalmayan DPUG denen oluşumun başkanı Serdar Denktaş sanki gücü ve etkisi olan bir partiymiş gibi davranmaya, her biri bir rezalet örneği olan atamalarla dikta tavırları sergilemeye ve 10 kişiyi geçmeyen beklenti içerisindeki şurekasıyla sözde istişare toplantıları yapmaktadır. Ve her zaman alıştığı gibi önümüzdeki siyasi konjektürde DPUG denilen boş kabuğu kullanarak başbakanlık için havadan kişisel pazarlık marjları yaratma uğraşındadır.

Bizlere tabanımızdan ve sempatizanlarımızdan gelen ısrarlı talepleri, siyasal alanda vücut bulmanın uygun olduğuna inandığımız anda değerlendireceğimizi, ancak bu gün için konjektürün vücut bulmaya uygun olmadığını düşünüyoruz.

Demokrat Parti’ye gerçekten gönül vermiş eski partililer olarak partimize ve bizlere yapılanları unutmadığımızı ve aynen yerel seçimlerde yaptığımız gibi DPUG’nin alacağı bütün önlemleri akim bırakacak şekilde önümüzdeki ilk seçimde partimizi tarumar edenlere ve onlarla işbirliği yapan şurekaya gereken dersi vererek siyasetin nasıl yapıldığını göstereceğimizi, siyasette DPUG’dan daha güçlü bir aktör olacağımızı ve bu kapasitemizin olduğunu kamuoyuna açıklamak istiyoruz.

Bunun yanında bu deklerasyona uygun olarak yapılacak ilk genel seçimlerde sadece tek bir vekil çıkaracak olan DPUG milletvekillerinin de bizleri dikkate alması gerektiğini belirtiriz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.