1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESKİ ESER GETİRDİ, CEZAEVİNE GİTTİ
ESKİ ESER GETİRDİ, CEZAEVİNE GİTTİ

ESKİ ESER GETİRDİ, CEZAEVİNE GİTTİ

Türkiye’den eski eser niteliğinde olan madeni sikke ithal ettiği gerekçesi ile gözaltına alınan üniversite öğrencisi Ramazan Karabiber, mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyince cezaevine gönderildi.

A+A-

Türkiye’den eski eser niteliğinde olan madeni sikke ithal ettiği gerekçesi ile Haziran 2013 tarihinde Girne’de tespit edilerek tutuklanan üniversite öğrencisi zanlı Ramazan Karabiber, hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanması ile Girne Kaza Mahkemesi’nde dün teminat maksatlı yargıç karşısına çıkarıldı.

Suçunu kabul etti

“Kanunsuz eski eser tasarruf” suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan zanlı Ramazan Karabiber, polise gönüllü ifade vererek suçunu kabul etmişti.

Girne’de 27 Haziran 2013 tarihinde, polis tarafından üzerinde yapılan aramada 7 bin 750 TL değerinde 7 adet madeni eski eser niteliğinde sikke bulunarak tutuklanan Ramazan Karabiber, polise gönüllü ifade vererek söz konusu sikkeleri Türkiye’den getirdiğini itiraf etmişti.

Teminat şartlarını yerine getiremedi

“Kanunsuz eski eser tasarruf” suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan zanlı Ramazan Karabiber’in yurtdışına çıkışı yasaklanarak, bu maksatla kimlik ve pasaportuna el konuldu.

Mahkeme, zanlının Girne Ceza Mukayyitliği’ne 5 bin TL nakit para yatırması ve KKTC yurttaşı bir kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

 

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.