1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESKİ GÜNLERİNİ ÖZLÜYOR!
ESKİ GÜNLERİNİ ÖZLÜYOR!

ESKİ GÜNLERİNİ ÖZLÜYOR!

Haspolat eski günlerini özlüyor

A+A-

Bir zamanlar binlerce kişinin ekmek parasını kazandığı Haspolat Sanayi Bölgesi’ndeki iş yeri sayısı gün geçtikçe azalıyor

Devrim DEMİR

Bir zamanlar KKTC’nin en büyük fabrikalarının bulunduğu Haspolat Sanayi Bölgesi, şimdi sessizliğe büründü. 1980’li yılların başına kadar birçok ülkeye ihracat yapan fabrikalar, ekonomik krizin ardından ekmek teknelerine tek tek kilit vurdu.

İş azlığı nedeniyle kapanan birçok fabrika ise  çürümeye terk edildi.

Sanayide faaliyetlerine devam eden işletmelerin birçoğu artık Pakistan, Vietnam gibi üçüncü ülke vatandaşı işçi çalıştırıyor.

Bölgede faaliyet gösteren büfe işletmecileri, Haspolat Sanayi Bölgesi’nde bazı büyük işletmelerin dükkân kapatması ile düşen işlerinin Türkiyeli işçilerin ülkeden gitmesi ile iyice dibe vurduğunu ifade etti.

Bazı günler siftah bile yapmadan dükkân kapattıklarını söyleyen büfe işletmecileri, en fazla satış yaptıkları gün, mutfak masraflarını ancak çıkardıklarını ifade etti.

Hurdalık çirkin görüntü sergiliyor

Haspolat Sanayi Bölgesi’nde baş gösteren bir başka sorun ise, araba hurdalığı. Hurdalığa yıllardır bir çözüm üretilmedi. Biriken hurdalar çevrede çirkin görüntüye sebebiyet vermekte.

Faaliyette olan işletmelerin önünde birike çöpler ise kimsenin umurunda değil.

Haspolat Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve ihracat yapan birçok fabrika şu anda kapalı. Geçmişte Türkiye ile İngiltere’ye ürün satan birçok hazır giyim, ambalaj, kozmetik, yaylı yatak, kablo, plastik torba, dondurma, havlu ve benzeri üretim yapan birçok fabrika bulunuyordu.

6-071.jpg

4-2.jpg

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.